Ha kiflit merünk adni a gyerek kezébe már egész korán, akkor a gyümölcstől miért félünk?
Nyilván alkati kérdés is ki mennyire gyümölcs-zöldség evő.
De a napokban kicsit meglepődtem, hogy a játszón mikor megkínáltunk más 2 év körüli gyereket gyümivel(felvágott barack,szilva)mindegyik elutasította,sőt azt se tudta mit kezdjen vele.Az anyukák meg mondták, hogy nem értik miért nem szereti,pedig picinek adták neki az üveges gyümölcsöt...azon is meglepődtek,mikor hüvelyes borsót vettem és azt bontottuk,ettük tízóraira...mert miért ne??finom a nyers borsó!
Tényleg biztosan alkatfüggő is a dolog, de valahogy azt veszem észre,hogy aki kicsinek nem mert friss idénygyümit adni a gyerekének,hanem csak az üvegeseket adta,annak a gyereke nagyobb korában sem szereti a gyümölcsöt...Én fiam már 10 hónaposan falta a dinnyét, szőlőt,oké,pont akkor volt 10 hónapos mikor ezek szezonálisak voltak.
Vagy lehet ez csak az én környezetem?
Mi a véleményetek?
ja én sem veszem most meg a szőlőt!!
de mondjuk barackból meg szilvából ha veszek 6-6 db-ot,az kijön 300 ft-ból és azt 2-3 napra elosztom nagyfiamnak,meg persze kap belőle a kicsi is,de ő még keveset!
Télen jóformán csak almát ettünk,meg mandarint mikor jó ára volt.
De sajna tényleg egyszerűbb az üveges kaja...pedig az nem olyan!
Szerintem nagyban függ attól, mit lát a gyerek a szülőtől.
Ha én is eszem, akkor nagy valószínűséggel a gyerek is meg fogja kedvelni.
De ha uzsonnára mindig krémtúró, túró rudi, keksz, stb. van, akkor előbb-utóbb inkább azt fogja választani.
Félreértés ne essék: az én 2 évesem is kap viszonylag sűrűn ilyeneket, de ha választani kell a csoki vagy gyümölcs között, akkor az utóbbit választja. Pedig télre esett a hozzátáplálás, és sokáig mindent pürésítenem kellett neki.
igen,ebben teljesen igazad van utolsó!!!
Amúgy nekem mondta a gyerekdoki,hogy a turmixolás nem is olyan jó,mert teljesen szétcsapja a rostokat és nem dolgozik eléggé a pici bele.Nekünk kimondottan azért nem szabad turmixolni,mert székletrekedéses a kisfiam.
Amúgy se turmixolnék mondjuk,mert a nagynál se tettem.7 hónapos és eléggé darabos ételeket is simán megeszik!
Nagyobbik fiam is 10 hónaposan már ette pucolva a szilvát,szőlőt,dinnyét.
Persze más,ha valakinek télen van a hozzátáplálás,de szerintem az is ritka,hogy a gyerekek egészbe répát,vagy almát kapjanak a kezükbe,legalábbis rajtunk mindig csodálkozna,mikor látják,hogy fiam ezeket eszi.
Szerintem meg nem kellene így ítélkeznektek. Az én lányom 11 hónapos és csak és kizárólag teljesen pépeset eszik, abból is alig valamit. Ez egyáltalán nem azért van, mert mi nem eszünk gyümölcsöt, vagy mert nekem így kényelmesebb és nem adtam neki, hanem felbontottam egy üvegeset. Minden nap próbálok neki adni valamit, de nem eszi meg. Vagy öklendezik, vagy ki sem nyitja a száját. Így adom neki azt, amit hajlandó megenni. Örülök minden falatnak, akkor is ha pépes, mert nincs 8 kiló. Sok olyan gyereket ismerek, aki még 2-3 éves korában is rossz evő, de nem gondolom azt, hogy ez a szülők hibája.
Az én lányom pl. 9 hónaposan mondta ki az első olyan szót, amit tudatosan használt. Most 11 hónaposan kb. 10 szavas szókicse van, mindent megért, szót fogad, ha valamit mondunk neki. Mégsem mondom azt, hogy akinek a 2 évese nem beszél az biztos nem foglalkozik vele eleget, vagy nem mondókázik neki. Vagy akinek nem fogad szót a babája, az nem neveli. Azért nem mondok ilyet, mert tudom, hogy nem lenne igazam. Minden gyerek más és kis kivételtől eltekintve a szülők a lehető legjobbat akarják a gyereküknek.
Van olyan ismerősöm, akinek az ikrei közül az egyik nagyon jó evő, 7-8 hónaposan ette a darabosat, a másik 1 éves korán túl is csak pépeset evett, abból is alig valamit. Nem hiszem, hogy a szülők alakították így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!