Lehet-e sok gyümölcstől cukorbetegséget kapni?
Szerdán befenyített a dietetikus, hogy túl sok gyümölcsöt eszem és vigyázzak, nehogy cukorbeteg legyek. Meleg van és dinnye és cseresznye szezon nállam. Max. 4 szelet dinnye a napi megengedett vagy 12-15 szem cseresznye az egyszeri adag. De nekem ettől jóval nagyobb az igényem. Hallott már közületek valaki ilyet, hogy cukros lehet valaki terhesség alatt gyümölcs evés miatt?
21 hetes kismama
Szia
én az előző terhességemnél mindennap megettem egy kiló gyümölcsöt - a kedvenceimből még többet is - pont ilyenkor voltam 21 hetes és soha nem mondott ilyet a védőnőm. Nyugodtan ehetsz amennyit kívánsz vitamin folyadék és ásványianyag szükségletedet jobban nem is elégíthetnéd ki. Csak az a lényeg hogy biztos forrásból származó gyümölcsöt fogyassz. Most is babát várok és folytatom a napi 1 kg gyümölcs fogyasztását csak pozitív hatása van. Egészségedre!
Terhességi cukorbetegségem lett, rengeteg gyümit ettem, de nem biztos hogy attól alakult ki. és most sajnos le vagyok tiltva a sok gyümiről, mert azokban is sok a cukor(igaz gyümölcscukor), de azt is bele kell számolni a diéta által engedett szénhidráttartalomba.:(
Dinnyét egyáltalán nem javasolták:(
Már csak 4 hét és utána, remélem pótolhatom.
nagyon sok gyümölcsben rengeteg cukor van.
Pl eper, szölö, barack.
A dinnyében nem sok, azt szerintem lehet amennyit csak bírsz.
Viszont egy tál eper még mindig jobb mint egy tábla csoki.
A terhességi cukorbetegség azért alakul ki, mert a méhlepény által termelt hormonok csökkentik az inzulin hatását és nem azért mert sok gyümölcsöt eszel. Ha kialakult a t. cukor, akkor tény, hogy a sok és nem megfelelően megválasztott gyümölcs rátesz egy lapáttal.
2 cukros terhességgel a hátam mögött ezeket a gyümölcsöket eszem: alma, eper, málna, szeder, ribizli, görögdinnye, esetleg meggy, ezeknek alacsony a szénhidrát tartalma, mind 10 alatt van
Ezeket kerülöm: szőlő, banán, anannász, szilva, cseresznye, kivi, barack
Elöttem válaszolónak: az eperben nincs sok cukor, annyi van benne mint az almában.
Szénhidrát-táblázatokban egyébként utána lehet nézni minden ilyennek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!