Terhességi cukorbetegséget mutattak ki nálam, de jó későn állították be a diétámat jól, a 31. héten. Mennyi az esélye, hogy a babám károsodhat tőle?
Káros a babára? Igen.
* A terhességi cukorbetegségnél az inzulinhiány miatt károsodnak a lepény sejtjei, ezért romlik a magzat tápanyag és oxigénellátása, akár olyan súlyos oxigénhiány is felléphet, ami miatt a magzat elhal.
* A vércukor-szint leesése, ingadozása miatt a baba agya károsodhat.
* A cukor túlkínálat miatt a baba túl nagyra hízik, de a lepény elégtelen működése miatt nem kap annyi oxigént, mint amire a mérete miatt szüksége lenne.
Ezt olvastam most a neten, és nagyon megijesztett. Én direkt rákérdeztem a dokinál, de ő azt mondta, nem lesz semmi baja. Csak nyugtatgatni akart?
Még annyi, hogy eddig mindig azt mondták, hogy a magzatvíz mennyisége rendben és a méhlepény is.
A baba mérete viszont nagyobb a szokásosnál.
A 26. héten a zsemle+tejre 8,6.
A 30. héten a cukros vízre már 10,48.
Mióta jó a diétám, azóta 5.6 körüli értékek szoktak lenni étkezés után, de a 26. hét előtt sosem nézték, s utána sem történt semmi a 30. hétig.
Igaz, vizeletben sosem volt cukor, sem éhgyomorra vérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!