Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek? Hogy szedjem?...

Szerintetek? Hogy szedjem? Vagy mit szedjek?

Figyelt kérdés
Sziasztok !10. hét végén vagyok!Ma vásároltam folsavat eddig semmit nem szedtem csak Duphastont amit a dokim írt ki.Igazából konkretan nem mondta hogy szedjek folsavat,de mindenkitol azt hallottam hogy az kell!Na ma vettem is es az van ra írva hogy acidum folicum 10 mg ,es a patikus holgy azt mondta h napi 2 szedjek .Szerintetek ????Hogy szedjem ??Vagy mit szedjek ?
2014. febr. 28. 14:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Lassan a folsavnak nem sok értelme lesz, szedj inkább terhesvitamint. A folsavat már a terhesség tervezésekor el kellett volna kezdeni szedni, mert olyan fejlődési rendellenességet előz meg, ami akkor alakul ki, amikor még nem is tudod, hogy terhes vagy. Csodálom, hogy az orvos nem tájékoztatott.
2014. febr. 28. 15:22
 12/14 anonim ***** válasza:

én épp azért, mert a folsavnak lassan nincs értelme önmagában, áttérnék a terhes vitaminra.

Az egy multivitamin készítmény, feltölti a szervezeted plusszal, ha a baba abból merít, akkor nem a te készleteid használja fel, kevesebb az esélye, hogy kihullik a fogad, hajad, hogy végig betegeskeded a hátralevő x hónapot. Van benne c vitamin, magnézium, kálcium, folsav stb minden amire szükséged van. Van aki még mellé magne b6-ot vagy folsavat szed pluszban, neked most már inkább a magne b6-ra lesz szükséged, keményedés miatt, a folsav lassan tényleg értelmetlen mert a baba a 12. héttől már csak nő, de az idegrendszere már meg van.

A változatos étrend helyes, de nem elegendő!!! a bolti termékekben nincs annyi vitamin tartalom, amennyi elegendő lenne a napi vitamin pótlásra.

Egy konkrét példa: a napi kalcium szükségleted terhesség alatt: min. 1200 mg...ezt a következőképpen tudod bevinni sima táplálkozással.

Egyél meg egy nap alatt:

- 20 dkg fehér kenyeret (40 mg)ű

- 10 dkg felvágottat (15 mg)

- igyál meg 2*2dl tejet (200 mg)

- 20 dkg csirkemellet (10 mg)

- 20 dkg rizst (16 mg)

- két almát (20 mg)

- 5 dkg sajtot ami elég sok zsírt tartalmaz (200 mg)

Ez így kb. 500 mg. Megbírnál még 1.5-szer ennyi kaját enni hogy meglegyen? NEM. És ez csak a kalcium.

2014. febr. 28. 15:28
 13/14 anonim ***** válasza:
Off: Én délelőtt hánytam csak a gravidától, este, közvetlen lefekvés előtt bevéve nem volt gond vele.
2014. febr. 28. 16:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Tervezett terhesség? És esetleg az orvossal előtte is beszéltél róla, hogy babát szeretnétek? Mert akkor a dokinak mondania kellett volna, hogy már terhesség tervezésekor el kell kezdeni a folsavat.

Nekem az orvosom mást nem mondott, szerinte nem kell külön terhesvitamin, de azért én szedtem két naponta egyet az első terhességemnél (egyik nap folsav, másik nap terhesvitamin), de csak a 8. hétig, mert akkor sajnos elhalt a terhességem. Most megint terhes lettem és most csak a folsavat szedem (de mivel már egy éve tervezzük a babát, egy éve minden nap szedek folsava, mert ugye nem tudhattam, hogy mikor fogan meg)

Itt a folsav 5 mg-s csomagolású, és napi egyet szedek. ez is eállítólag elég sok, úgyhogy a pozitív tesztig csak felet szedtem, a teszt után meg egész szemet.

Ha most a 10 mg-s adagot duplán is szeded, az már visszafelé nem fog hatni.

2014. febr. 28. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!