Terhesvitamin? Védönőm szerint ne szedjem a terhesség utolsó hónapjában a terhesvitamint, mert túl nagyra fog nőni a baba, igaz ez? Melyik a legjobb, mit szedjek ami mindent tartalmaz? Van olyan amelyik növeszti a babát? Én még nem hallottam.
Nem növeszti, velem pont, hogy szedetni akarja, de a férjemre hallgatok (ő orvos is egyben), és így tavasszal, az utolsó hetekben csak halolajat szedek, és rengeteg gyümölcsöt-zöldséget eszek. Főleg, hogy már az összes vitamintól rosszul vagyok. Ha akarsz valamit, akkor femibiont, az nem olyan batár adag vitamin.
34 hetes km
Jó régről maradt itt a védőnőd :-)
Minden gyerekemnél végig szedtem a vitamint, és teljesen normális súllyal születtek. Ez a növeszti a babát szöveg egyfajta városi legenda.
Képzeld el a szervezetedet, mint egyfajta raktárat, amiben vannak vitaminok, nyomelemek,m ásványi anyagok. A babának elsőbbsége van ebben a raktárban, mindent levesz a polcról, amire szüksége van. Ha kevesebb van, mint ami kell neki, az rá van rossz hatással, ha pont annyi, az meg rád. Leüríti a polcokat, neked meg nem marad semmi. Tehát a terhesvitaminra mindkettőtöknek komoly szüksége van.
A hízásról meg annyit, hogy te hízol a multivitamintól? Nyilván nem. Max. ha étvágyjavító hatása van, de a babánál odabenn ez sem jelent semmit.
Én szedtem végig a Hipp Natalt, 40+2 naposan szültem, 3400 grammos volt a Baba.
Úgy van, ahogy előttem is leírták. A Baba elveszi a szervezetből, ami neki kell. A nőgyógyász így magyarázta a Páromnak: tegyük fel, hogy van egy darab vasam, azt a Baba kapja meg ha neki kell, nekem meg nem marad.
Boldog Babavárást!
12 napos Kisfiú anyukája
Elég szomorú, hogy védőnőként dolgozhat az, aki ilyen hülyeségeket beszél. Ez kb olyan legenda, mint az, hogy ha megütöd magad valahol akkor a babán is folt lesz ott, ahol megsérültél...
Nyugodtan szedd a vitamint, nem fogsz tőle sem te, se a baba meghízni.
Csak úgy mellesleg: én végig szedtem a vitamint, 2150 gramm lett a babám.
Előző terhességemnél nekem is azt mondta a védőnő, hogy elég egy héten 2x szednem. Sajnos így tettem, többet nem is hallgatok rá....
A mostaninál azt mondta egyek több tejterméket (így napi 1 joghurt), rá két hétre csökkentsem le. Már azt se tudják mit találjanak ki. Szedd nyugodtan. Inkább legyen nagy a baba, ha egyáltalán a vitamintól lenne nagyobb. Én gravidát szedek, ezt terhesség alatt és szoptatás alatt is lehet szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!