Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek? Hogy szedjem?...

Szerintetek? Hogy szedjem? Vagy mit szedjek?

Figyelt kérdés
Sziasztok !10. hét végén vagyok!Ma vásároltam folsavat eddig semmit nem szedtem csak Duphastont amit a dokim írt ki.Igazából konkretan nem mondta hogy szedjek folsavat,de mindenkitol azt hallottam hogy az kell!Na ma vettem is es az van ra írva hogy acidum folicum 10 mg ,es a patikus holgy azt mondta h napi 2 szedjek .Szerintetek ????Hogy szedjem ??Vagy mit szedjek ?
2014. febr. 28. 14:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Miért nem szedsz komplex vitamint,mint pl Gravida ,Elevit,stb....

Én amint pozit teszteltem egyből vettem Gravidát az a legolcsóbb és jó is!!

Egyszerübb és minden van benne ,az előző 2 gyerkőcömmel is szedtem ,és teljesen jó volt amit pluszként szedtem az a magnézium volt a lábgörcsökre semmi mást!!

2014. febr. 28. 15:04
 2/14 anonim ***** válasza:

Eddig is fontos lett volna mert a 12.hétig fejlődik ki az idegrendszer, ilyenkor alakulhatnak ki a velőcső záródási rendellenességek. Szóval ebben a 2 hétben mindenképpen szedd. A nagy könyv szerint a kismamák folsav szükséglete 8000 mikrogramm, azaz 0,8 miligramm. De túladagolni nem tudod szóval 2-t nyugodtan bevehetsz belőle.

Bdog babavárást!

2014. febr. 28. 15:07
 3/14 anonim ***** válasza:

terhes vitamint kell szedni, bár nem ártott volna kezdetektől, a baba szervei 12. hétig alakulnak ki. Most még elkezdheted szedni napi szinten, aztán a 12. hét után elég két naponta.

ha eddig nem szedted, az sem nagy gond, sokan úgy gondolják, hogy a mekis kaja és a boltban kapható spanyol uborka és 100 Ft-os kenyér is bőven elég vitamin forrás...én azért szedtem, biztos ami biztos. A dokid nem mondta hogy szedd? illett volna neki.

2014. febr. 28. 15:08
 4/14 A kérdező kommentje:
Elso gyerkoc !És igazából a dokira bíztam magam és hát mivel duphastont mindjart 5.hettol irt ki ,de mást nem mondott így.......
2014. febr. 28. 15:08
 5/14 A kérdező kommentje:
Akkor nem fogom túladagolni magam akkor se ha 10mg os???és kettot szedek naponta?
2014. febr. 28. 15:11
 6/14 anonim ***** válasza:

Tényleg 10 mg? Az elég sok. Én 5 mgosat vettem. Első terhességnél pár naponta szedtem, másodiknál 4felé törtem és naponta, ha nem vettem be más vitamint. Nézd meg terhesvitamin összetételét, azt hiszem, 0,8 mg van benne. Én emiatt szedtem ìgy.

Tényleg egyszerűbb terhesvitamint szedni. Én most a Gravidát szedtem, de rájöttem, h attól hányok (pedig nem éhgyomorra vettem be)

Magnéziumot is szedjél, nekem se mondták első terhességnél, csak amikor panaszom volt.

Magnézium citrát napi 3 v több tbl

2014. febr. 28. 15:12
 7/14 anonim ***** válasza:

Mi az isten az a duphast????

sokan tirják hogy ezt kapják

A doki meg szomoru hogy nem mondta ,de mondjuk kell kérdezni is!!

És ilyet nem szabad hogy rá bízod ,a gyerekedről van szó, senkiben nem bízhatsz nem hogy egy orvosban ,gondolom nem magánorvos!!szép napot

2014. febr. 28. 15:13
 8/14 anonim ***** válasza:
Én egyik terhességemnél se szedtem terhesvitamint (orvosom nem javasolta, ha változatos az étrendem), csak kb. a 10-12. héttől vashiány miatt vas+folsavat. Szerintem szedd úgy, ahogy a patikus mondta, és következő alkalommal kérdezd meg az orvosodat.
2014. febr. 28. 15:14
 9/14 anonim ***** válasza:
a folsavnak lassan ninsc érteleme mert a 12. hétig ajánlatos szedni. utána elég a sima kismama vitamin. A progi pótlásnak ehhez smemi köze azt terhesség megtartásra kell a folsav meg a fejlödési rendellenesség ellen kellett volna.
2014. febr. 28. 15:14
 10/14 anonim ***** válasza:

Érdekes mert az előző terhességnél is hánytam ,a Gravidától

de most 6 hetes lehetek kb és azóta szedem mióta teszteltem ,és nem hánytam eddig csak egyszer!!

2014. febr. 28. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!