Van köztetek olyan, akinek chorion-boholy mintavétel
alkalmával mozaik sejteket mutattak ki?
Figyelt kérdés
5 héttel ezelőtt chorion-boholy mintavételen voltam a korom miatt. Az vizsgálat alkalmával 22 egészséges sejt mellett 2 kromoszómatöbbletes sejtet találtak. Emiatt 2 hete magzatvíz vételen is voltam, mert itt a baba sejtjeit nézik meg konkrétan. Állítólag 5-10%-ban előfordul ilyen és az elváltozás csak a lepényt érinti nagyon sok esetben. Esetleg van köztetek olyan, aki szintén átment ezen és egészséges lett a babája? Nagyon izgulok és már több, mint 5 hete bizonytalanságban élek, mert még mindig nincs meg az eredmény :/
Sziasztok,5. válaszoló vagyok..szóval nekem a prena teszt es a tranqility teszt is 13-as kromoszomorendelleneseget mutatott,mar a 11. heten..a prena tesztet a rozsakert medical centerben csinaltattuk. Amikor visszajött,hogy a prena pozitív lett,akkor az ottani genetikus (dr Elekes Tibor ) felvette a kapcsolatot a nemet laborvezetővel,akik a prenat csinálják,es így kiderült az,hogy bizonyos értékek magasak,mások viszont nagyon alacsonyak így szinte biztos,hogy a méhlepény mozaikos.. Aztán hogy ez a magzatot érinti e,azt csak a magzatvizvetel tudja eldönteni ..hát így vártam én a a 16. hetet,hogy megtörténhessen a szúrás..egy keddi napon vettek le a rozsakertben, péntek este mar hívott is Elekes dr úr ,hogy a gyorsteszt negatív ,ami 99% os,de persze a végső eredmény 2 hét..Es amit mar előttem is irt az egyik válaszoló,hogy miért ajánlják a lepény mintavételt ...???ezt én sem értem ...egy anyuka történetét olvastam a neten,akinek a lepényből vett minta negatív lett,es Edwardsos lett a kislány ,aki meg is született ...
2015. jan. 31. 07:55
12/22 anonim válasza:
Jesszusom! Azért szörnyű ilyet olvasni...amúgy Én voltam aki írta ,h minek a chorion ha nem ad biztos választ..
Nálam viszont "sajna" mind a két szúrás ugyanazt mutatta...azért írom idézöjelben ,h sajnos mert remélhetőleg ettől függetlenül is egészséges lesz a kisbabám.
Kiegyensúlyozott transzlokációt állapítottak meg a babánál ami kb.4% ban okozhat valami testi vagy szellemi problémát...de nagyon bízom benne,h nem esik bele abba a 4% ba. Mindenesetre nagyon félek...és nagyon sajnálom ,h ebből adódóan nem tudom úgy élvezni a terhességemet....végig rettegem az egész terhességet... :(
2015. jan. 31. 09:37
13/22 anonim válasza:
12.: Sajnálom :( Azt hittem, mozaicizmus van a lepénynél.
Lányok, a biológia "kicsit" bonyolultabb ennél. A mozaicizmus azt jelenti, hogy valamikor, valahol egy sejt "elromlott" és úgy szaporodott tovább. Furán hangzik, de bármelyikünk lehet pl. a tüdejében Down-os míg a az agyállományában nem (ezért nem lesz értelmi fogyatékos) és a bőrsejtjeiben sem (igy egy magzatvíz vételnél sem derülne ki, mivel a magzatvízben a baba lehámlott bőrsejtjei vannak).
2015. jan. 31. 11:07
14/22 anonim válasza:
11-es vagyok,12-estől szeretnem kérdezni,hogy mi volt a 2 szúrás,egy méhlepény es egy magzatvizvetel ? Es hiaba van egy negatív magzatvizvetelem,folyton rettegek,hogy biztos egészséges babám születik majd?? Pedig az ultrahangok (genetikai) mindig tökéletesek..
2015. jan. 31. 15:19
15/22 anonim válasza:
12. Vagyok!
Igen....először chorion biopsziát csináltak és ott kim3utatta az eredmény,h van egy kiegyensúlyozott átrendeződés a baba kromoszómái között...a 4 es kromoszómáról letört egy darab és ránőtt az a kis letört darab a kilencesre. Vettek tőlem és a páromtól vért és megnézték ,h valamelyikönkbe nincs e benne ez a kromoszóma...mert ha igen akkor minden ok....tőlünk örökölze. De mivel sajna bennünk nincs,ez egy új mutáció,ami a baba fovantatása előtt már benne volt vagy a pete vagy a hímivat sajtben. De mivel megvan az összes kromoszóma (elvileg) hiAnytalanul
2015. jan. 31. 23:01
16/22 anonim válasza:
Bocsi de véletlen rányomtam az elküld gombra..
Szóval ezért elvileg nem lehet baja a babának...de azt sajna nem tudják biztosítani 100% ra ,h nem történt e gén veszteség a törés alkalmával... :(
Ezért vettek utána magzatvizet is ,de az is ugyan ezt mutatta...úgyhogy Én is vEgig aggódom a terhességemet!
(amúgy bocs a hibákért de telefonról küldöm az üzit...)
2015. jan. 31. 23:05
17/22 anonim válasza:
11- es vagyok.. Ez szörnyű lehet így ..nekem az az 5 hét maga volt a pokol,dehát neked hónapokat így átélni.. A legjobbakat kívánok nektek,egy egészséges babát .. Es ha megszületett a picur írd mar meg legyszives,hogy mi lett a történet vége...én is így teszek majd..
2015. febr. 1. 12:35
18/22 anonim válasza:
Köszi! :) Neked is minden jót!
2015. febr. 1. 13:44
19/22 anonim válasza:
Sziasztok,én vagyok akinek a prena teszt es a tranqility teszt is pozitív lett 13 kromoszóma rendellenességre,majd az amniocentezis negatív.. Április 23-an egészséges kislányom született..csak azért írom le,hogy aki hasonló cipőben jár,annak nyugi!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!