Tényleg rossz a méret és a súly? Retardáció gyanú?
Ez van az egyik papíron:
Terhességi hét: 35 hét
Magzat fekvése: koponya végű
BPD: 83mm
TAD: 86mm
Kalkulált súly: 2200-2300gr
Megjegyzés Retardáció gyanúja miatt
További teendők elbírálása végett terhesambulanciára utalva
Elmentem a terhesambulanciára ahol kaptam egy másik papírt amin az volt hogy magzati retardáció gyanúja miatt be kell feküdnöm.
Igaz ez még nem jelenti hogy beteg a baba? Más is volt így?
Az elso babamat 32 hetesen 1450 gr-ra becsultek, azon a nap du.an egy masik uh-os 1980 gr-nak, szerinted?? :) azt se tudtam sirjak v nevessek! Nem fektettek be, gyakran vissza kellett mennem, jah es a lepeny mar ekkor 3.foku volt. Vegul 40+4 napra szuletett spontan, 3050 gr es 53 cm. Most a 39.hetben vagyok,.megint pici a baba, szerencsere a sulyaval nem stresszelnek, a lepeny 3.foku, 2 hettel van elmaradva, ami viszont az egesz terminus alatt jellemzo volt ra, lehet el van szamolva. Attol, hogy az anyuka sokat eszik szerintem a baba nem no, ez hulyeseg. En a sok pihenesben, kimeletes eletmodban hiszek. Annak idejen en is retardalt gyanus voltam, anyumat be is fektettek, megis itt vagyok, nem eppen retardalt formaban :) :)
Nyugodj meg, ne idegeskedj, az orvosnak protokoll szerint kell eljarnia, mast nem tehet! Nem lesz semmi gond meglatod, ha meg belefer akkor esetleg egy magan uh-ot csinaltass ahol megkered h nezzek meg a baba mereteit, de ne jelezd elore h azert aggodsz mert kicsi!
Jo egeszseget!
Most találtam a topicra, azóta már réges rég megszületett. Milyen súlyú lett végül?
Tanulság képpen elmondom, hogy az én lányomat a 37. héten 3400 grammra becsülték az UH-n. Végül megszületett 39+4 hétre 3030 grammal (igaz, jó hosszú volt, 55 cm). Mire a doki közölte, hogy "nem baj, majd idekint megnő". Akkor sem értettem már, miért kell leszólni a három kilós, makk egészséges babákat? Azóta eltelt 2,5 év, a lányom tökéletesen fejlődött, 14 hós koráig azt sem tudtam, hová tettem el a lázmérőt meg az orrszi porszit. 26 hónapos koráig kapott anyatejet. Most 92 cm magas és 13 kg, makk egészséges! Nem a születései súly határozza meg, milyen fejlett lesz később. Az Uh-s becslések meg.... pffff.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!