Terhességi cukros vagyok. Aki szintén az, mennyi édességet-édesítővel, teljes kiőrlésűt- eszik? Nektek megemeli a cukrotokat? Diabetológusotok mit mond? Mennyi a cukrotok étk. U.1 ó-val? 26 h km 160CH diétával
Mindenki másképp reagál minden ételre.
NEked kell kitapasztalnod, hogy mit lehet, és mit nem.
Én spec utálok minden édesítőt, szerintem többet árt, mint a cukor.
Jobb, ha kerülöd mindegyiket...
Szia. Én is 160g-os ch diétán voltam.
Én csináltam otthon csokipudingot édesítővel, de nem aszpartám-os tartalmúval mint pl a canderel! Erre nagyon figyelj! DrOerker csokipuding-ot csináltam a meghatározott ch mennyiségben uzsonnára vagy vacsorára.
Túrórudit (Norbis és még a piros pöttyöst is minden nap ettem!!) tízóraira ettem általában.
A cukrom már 1 hét diéta után tökéletes volt. Én diabetológusnál nem voltam, a kórházban segített egy hölgy aki a vért vette tőlem.
Húst, sajtot, tojást bármikor ehetsz ha a két étkezés között megéhezel.
Ja, és én sokszor bűnöztem, egy nagyon kicsi kuglóf, vagy 1 kis kocka meggyespiskóta...ami épp volt. Persze nem minden nap. És volt hogy 160 helyett 180 lett a napi össz ch. A lényeg, hogy az okoz bajt ha tartósan fent van a vércukrod, mert akkor a baba hasnyálmirigye ezt szokja meg, ehhez igazodik. Ha néha eszel valamit, még nem fog történni semmi. Legalábbis nekem így mondták. És a kislányom egészségesen született meg 3060 grammal a 39. héten. Az én cukrom is visszaállt a szülés után.
Bocsi ha hosszú lett, és remélem nem baj hogy leírtam. :)
Kitartás és sok boldogságot!
2 hónapos baba anyukája
Én 170 ch-val diétázom inzulin mellett. Csak a kávémban teszek naponta egy "pötyit", mert utálom az édesítőket. Azt tapasztaltam, hogy vannak ételek, amik alig tartalmaznak szénhidrátot, így utánunk belefér egy túrórudi, egy házi rétes, de ennél töményebb édesség már nem! Ilyen kaja a húsleves tészta nélkül, savanyúkáposztás ételek.
A teljes kiörlésű kenyerek lassan emelik a cukrot és tovább tartanak, én reggel csak ilyet eszek, mert reggel a legmagasabb a vércukor. 2 szelet Ceres kenyér, kb 20-25 g ch, gyümölcstea üresen, ettől 5,5-6,5 között van jelenleg, de korábban 6 alatt tudtam tartani. Most már nagyobb az inzulin igény, kb 28. héttől megnövekszik, valószínű, hogy emelni fognak az inzulin adagon.
A tízóraim általában gyümölcs, de önmagában nem elég, mert az gyorsan emeli a cukrot, kell hozzá egy lassú felszívódású is, pl abonett. No én itt a győri Zabfalatokat szoktam. Abban is van cukor, de összesen 1 kekszben kb. 7 g ch van. Szóval úgy döntöttem, hogy pl. alma mellé belefér.
Délután már eszem tejterméket, általában kefírt, ahhoz már mehet pl. a kifli is. Este pedig visszatérek a Ceres kenyérhez általában, de van amikor főtt kaját eszem este is.
Ezzel a diétával eddig elég sikeres voltam
(30 hetes mami)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!