Hogyan mossam ki először a babaruhákat?
Én is nagyon érzékeny bőrű vagyok. Ariellel mosok, és minden mosás után jön még egy ölitő programra. Ez bevált a sógornőmnek is, akinek a babái örökölték a túlzott érzékenységet. Nem mosott nagy hőfokon( egyébbként nem volt használt ruhácska ); csak az első két hónapban vasalt. Remélem az enyémnél is beválik ez a módszer!:)
20 hetes kismami
18:59-esnek
Babát várok,veszélyeztetett terhesként,nincs hol laknunk a páommal-aki nagyon durva válófélben van,egyenlőre szülőknél "nyomorgunk",tartozásunk sajnos súrolja a 2 milliót,a válóper miatt.
Mindenkinek vannak problémái...de engedd már meg hogy néha "ilyen kis problémáim" is legyenek...
Ne törődj a rosszindulatúakkal. nekem ugyanez a kérdésem volt egy hete, bár nem tettem ide fel. első babás vagyok. Beszéltem védőnővel, gyerekorvossal. Annyit kell tudni, hogy
1. nem szabad öblítőt használni.
2. olyan hőfokon mosd a ruhákat, amit a rávarrt címke megenged
3. mosás és szárítás után vasalj mindent kb. 2 hónapos koráig. az fertőtlenit, főleg, hogy az oltásának a helye is gennyesedni fog, és igy a ruha is fertőtlenitve kerül a babára
4. nem por formájú mosószert használj, hanem gélt.(mert ha megfigyeled, és port használsz, a száritás után megrázod, még hullik belőle valami fehér. a gélnél ilyen nincs. Én nagykeráron vettem ariel mosógélt 2.500 ft-ért 10 litert!! alig fogyott belőle, pedig már mindent kimostam. és jó illatúak lettek.
ügyes legyél!
Ha én azon a hőfokon mosnám a ruháit a babámnak amit a rávarrt címke megenged (ami ált. 30°C), az összes ruhában benn maradna a büfifolt.
Én minden ruhát 60C°- on mosok, mert minél magasabb hőmérsékleten mosol, annál jobban fertőtlenítődik a ruha, aztán jön a vasalás, ami a fertőtlenítés másik része.
Ha 30C°- on mossa az ember a ruháit, akkor ne csodálkozzon, ha a legjobb mosópor is bennmarad száradás után a ruhákban. Én Dosiával mosok és nem potyog a ruhából a por, és Lenor sensitívvel öblítek. Egyébként ha potyog valami aruhából mosás után, az valószínűbb, hogy a kemény víz miatti elporladt vízkő, és ez ellen pedig nagyon tenni nem lehet.
Utolsónak!
Ha te vagy a 19:20-as akkor véletlen pontoztam le mert a feletted lévőt akartam de félrement,félrenéztem.
Ezer bocsi de nem tudok változtatni már rajta.
Ha viszont a "ez lenne a legnagyobb problémám" vagy akkor jogos!!!
Nem, én a 17.20-as vagyok, csak meglepődtem, mert ez nem olyan "vérre menő kérdés", mint sok más ezen az oldalon. A rosszindulatú megjegyzésekkel pedig nem kell törődni, nekem is sok a problémám (a párom meghalt a terhességem elején), nem mindenkinek lehet kerek az élete. Első babásként én se tudtam ezeket a dolgokat, utána kellett kérdezni, senki se született úgy, hogy minden a kisujjában volt. És ez az oldal pont erre van, hogy az ilyeneket megkérdezzük.
Mellesleg én se vettem babamosóport, csak sima folyékonyat. :-)) Meg külön mostam ki a baba ruháit.
Sok szerencsét a továbbiakban és boldog babavárást!
39 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!