Kedves kismamák! Azok akik mostanában szültek a pesti István kórházban, kérlek benneteket irjatok tapasztalatokat! Mire számithatok?
Má én is ki akartam írni ezt a kérdés.
Mi is februárra vagyunk kiírva, és az Istvánban fogok szülni.
Sziasztok!
Én márciusban szültem itt, és 3és fél évvel ezelőtt is.:)
Amit vinni kell/érdemes:
ruha a babának, hú body, rugi, zokni, sapi, takaró, textil pelus, eldobható pelust adnak, de van, h. kevés, most más nem jut eszembe.
De kérdezzetek.
Sziasztok!
Én 3 hete szültem ott.Pelust vigyetek,mert 1. nap adtak 3 db-ot,majd a 2.-3. nap egyet sem!
A körülményekről annyit,hogy Én 3 ágyas szobát kaptam,amiben volt wc,zuhanyzó-ez nagyon sokat számított,mivel ugye a bébi végig velünk van.
Ha van kérdésetek,szívesen válaszolok Én is,elég friss még az élmény :D.
Szia!
Én szeptemberben szültem az Istvánban. A babának vinni kell ruhát,pelenkát,popsitörlőt,törölközőt,takarót. Végül is szinte mindent. Csak popsikrémet adnak ha éppen van nekik :-(. Meg a köldök kezeléséhez alkohozt,gézlapot meg hintőport. Cumit,cumisüveget ne vigyél,mert nem engedik. A körülmények??? Hát, ha nem zavar az,hogy akárki akármikor bent lehet a szobába,akkor elfogadható,én 5 ágyasban voltam mert nem volt szabad alapítványi szoba. Engem zavart,hogy mindig volt valaki bent és úgy kellet etetni a picit.De azt a három napot valahogy ki lehetett bírni.Igazából nem nagyon foglalkoznak veled.Ha valami segítség kell el kell menni szólni a csecsemősőknek, mert egész nap rád sem nyitják az ajtót. Pihenni nem lehet mert valamelyik babuci biztos sír,vagy ha nem akkor valakinél tuti látogató van. Én totál fáradtan jöttem haza :-(
Összegezve: soha többet nem szülnék ott.
Persze ez csak az én véleményem,lehet másnak sokkal jobb tapasztalatai vannak mint nekem.
Sok boldogságot kivánok a picihez,és gyors könnyü szülést. :-)
A márciusi vagyok ismét.:)
A szülőszoba szerintem elég szimpi, ott amíg a lényeg be nem indul egyedül lehetsz a pároddal, időnként bejön a doki vagy a szülésznő.
Nekem volt fogadott mindkettő, a szülésznőnek 20at adtunk.
Első babámnál 3ágyasban voltam én is az szupi volt, most 6ágyasban voltam, féltem ettől, de ki lehet bírni, nekem nem volt gond, és ha terveznénk még babyt(de már nem:)), akkor is itt szülnék.
Szia!
Én tavaly szeptemberben szültem ott. Apás szülés volt. Persze, egyágyas szobában lesztek, és kettesben vajúdtok. A szülésznő időnként benéz rátok. Azt a ruhát adják rá, amit bekészítetek, és beletekerik egy saját takaróba (mi azt nem vittünk). Apa fogja megfürdetni, a szülésznő fog segíteni. Ez kint történik, addig Téged összerak a doki. A babát már Apa viszi be Neked tisztán, felöltöztetve. 1-2 órát lesztek ezután így együtt, a babát leviszik, és Te is mész utána. Megnézi a doktornéni, és beviszik a szobádba. Aznap éjjelre nem biztos, hogy Veled marad, mert kimerült leszel, de legkésőbb másnap reggel megkapod. Én este szültem, de éjjel kihozták, mert nagyon sírt, megnyugtattam, velem volt kicsit, aztán elvitték, és másnap reggel 7.től volt nálam végig. Fürdetni a párom vitte minden este, én nagyon kivoltam (sok vért vesztettem). A csecsemősök nagyon rendesek, csak egy van, aki nem akart pótlást adni a kicsinek, mikor még nem volt tejem, ő vizet adott, de a többiek rendesek, adnak neki anyatejet. Semmiképpen nem tápszert. Nem nagyon fognak törődni veletek, ha valami kell, neked kell menned. Nem mennek maguktól szoptatni segíteni. A szülésznőnek akkor kell a pénz, ha fogadott. Akkor 30ezer körül szoktak adni. Ha még van kérdésed, tedd fel bátran!
Kitartás!
Boldog karácsonyt!
Jövőre hárman ünneplitek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!