Jövőhéten kell mennem először NST-re és megtudtam hogy nőgyógyászati vizsgálat is lesz, és hát párommal már jó ideje nem tudtunk sexelni, mert fáj a behatolás. A kérdés az lenne hogyha a behatolás fáj az nem fog fájni ahogy az orvos vizsgál?
Nem hangzik hülyén, és felkészítelek: nagyon fáj.
Nekem soha semmi nem volt ilyen, a férjemmel is tudtunk együtt lenni a végéig, de a méhszájvizsgálatoktól (csak a 36. hét után engedtem) könnyeztem. A vajúdás, és a végén a császár utáni felépülés semmi volt ahhoz képest, nagyon fájt.
Biztosan nem ilyen választ vártál, de én örültem volna, ha valaki szól előre, a doki utólag mondta, hogy ja igen, ez eléggé fájdalmas szokott lenni. Kösziii...
Nekem sose fájt, pedig havonta, a 32. héttől kb. 3 hetente kellett mennem a nődokihoz, minden alkalommal nézett méhszájat.
Kacsát csak a rákszűrésnél használ, de a felhelyezés ott se fájt, inkább csak kellemetlen.
Ha jó a doki, nem szabad, hogy fájjon. Nálam ráadásul valami zseléfélét is az ujjaira kent, véletlenül se sértsen meg vagy okozzon fájdalmat.
A 6. héttől veszélyeztetett terhes voltam, nem élhettünk nemi életet, úgyhogy jó rég tényleg csak a doki járt odalenn.
Én azt javaslom, szólj előre a félelmeidről, ha figyelmes dokid van, igyekezni fog, hogy kíméletes legyen.
Én kacsát a terhesség alatt nem is láttam. A méhszájamat viszont nézegették eleget mivel 42. héten szültem és tök zárt voltam végig. Egyszer sem fájt!
Esetleg jelezd az orvosnak a gondot, hátha tud óvatosabb lenni.
Nálam sem használtak kacsát, a méhszáj állapotának megvizsgálásához nem is kell. Csak első alkalommal volt, de akkor "nézelődött" is, meg citológiát is vett. Sose fájt semelyik vizsgálat terhesség alatt, pedig 2 orvost is "elfogyasztottam" és szüléskor ügyeletes is vizsgált, az sem fájt.
Orvosfüggő is biztos, de szerintem attól is nagyban függ, hogy te mennyire tudsz ellazulni, ha előre félsz az valószínűleg nem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!