Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezt miből állapítja meg a...

Ezt miből állapítja meg a nőgyógyász?

Figyelt kérdés

Ultrahang monitoron kirajzolódó foltból honnan tudja megállapítani az orvos, hogy magzat van a képen? Hányadik héttől kezd "magzatformája" lenni a babának?

Nézzétek csak, ezen a fotón - ha jól értelmezem, balra a nyíl babát mutat, a jobb oldali fotón viszont cisztát. A méreteik, alakjuk, színük is teljesen hasonló. Szóval honnan lehet megkülönböztetni?

[link]

2014. febr. 8. 14:24
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Ez amúgy elég szörnyű, hogy magzatban is előfordulhat ciszta D:

Én ilyenről még nem is hallottam, de persze nem vonom kétségbe.

2014. febr. 8. 21:32
 22/27 anonim ***** válasza:

Rosszul értelmezed a képet.

Mint mondtam, nem az egyiken egy baba, a másikon meg egy ciszta látható.

Mind a két képen a méhben lévő magzat hasának a keresztmetszete látható, és a magzat veséjében van egy ciszta.

A kis fehéres pont pedig kb. az 5. héten már látható a petezsákban.

Paintben megjelöltem, hogy mi mi a képen, hátha így világosabb:

[link]

És igen, a magzatban is lehet ciszta. A veséjében is, az agyában is, a májában is.

2014. febr. 8. 21:40
 23/27 A kérdező kommentje:
Az agyában is? D: jó ég! De hát hogy a fenében alakul ki ciszta egy még alig élő kis valamiben? D:
2014. febr. 8. 21:53
 24/27 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy alig élő?:D Attól, hogy az anyától kapja a tápanyagot meg az oxigént, attól még tökéletesen él az a gyerek. Mozog a szíve, a végtagjai, működik a kiválasztása (igen, pisil is) stb.
2014. febr. 8. 21:56
 25/27 A kérdező kommentje:
Jó, jó igaz :D Nem degradálom én le a kis magzatokat, csak hát, érted, szerencsétlen még alighogy kialakulgatna, és mér ilyen betegsége van...ez iszonyú.
2014. febr. 8. 22:23
 26/27 anonim ***** válasza:
Azét egy cisztát nem kell túldramatizálni:DD A legtöbb ciszta teljesen ártalmatlan, az égvilágon semmi gondot nem okoz és magától elmúlik.
2014. febr. 8. 22:25
 27/27 A kérdező kommentje:
Hát nekem egyszer volt..az bizony nem múlt el, csak nőtt :S
2014. febr. 8. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!