Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezt miből állapítja meg a...

Ezt miből állapítja meg a nőgyógyász?

Figyelt kérdés

Ultrahang monitoron kirajzolódó foltból honnan tudja megállapítani az orvos, hogy magzat van a képen? Hányadik héttől kezd "magzatformája" lenni a babának?

Nézzétek csak, ezen a fotón - ha jól értelmezem, balra a nyíl babát mutat, a jobb oldali fotón viszont cisztát. A méreteik, alakjuk, színük is teljesen hasonló. Szóval honnan lehet megkülönböztetni?

[link]

2014. febr. 8. 14:24
1 2 3
 11/27 Roberta77 ***** válasza:
Nekem csak hüvelyi uh volt, nem nyomkodott hal isten :-/
2014. febr. 8. 15:49
 12/27 A kérdező kommentje:
Roberta, de ha Te finoman megvizsgáltad, megnyomogattad a pocid, éreztél fájdalmat méhednél vagy petefészkednél?
2014. febr. 8. 15:55
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a mai napig van egy kis hasi diszkomfort érzésem, szúrkálás és apró görcsök, de ez csak a méh növekedése és a szalagok nyúlása miatt van. Magnéziummal ez is könnyen kezelhető.
2014. febr. 8. 16:22
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát onnan, hogy látja:D

Azért egy petezsáknak, meg később egy magzatnak elég jellegzetes formája van. nem igen lehet mással összetéveszteni.

Ilyen képet nem okoz semmi más, csak egy korai terhesség:

[link]

[link]

[link]

Később meg azért elég jól felismerhető egy baba:

[link]

[link]

De egyébként is? Mi más lenne egy méhben?:D

Mondjuk lehetnek Naboth cysták, de azok nem ott vannak, ahol a gyerek lenne:

[link]

Vagy lehetne a méhben myoma, de az tök máshogy néz ki:

[link]

Esetleg lehetne polyp, de az megint máshogy néz ki:

[link]

[link]

Vagy mola terhesség, choriocc., de annak is jellegzetes az UH-képe:

[link]

Na meg hát azért tanult, meg azért járt UH képzésre, hogy a pacából meg tudja állapítani, hogy mi az.

2014. febr. 8. 18:47
 15/27 A kérdező kommentje:

Utolsó, és már az egészen korai terhességnél is látszódnia kell a "kis fehér folt babának a nagyobb sötét foltban", vagy előtte csak egy sötét folt van, ami szabad szemmel nem is nagyon látható? Mert jó nagy UH képeket küldtél, azon tisztán kivehető már a korai terhességben is a "baba fehérsége", vagy ezek között az UH képek között, amiket küldtél a korai terhességről, már van 4 hetes magzat is?

Csak mert amit én belinkeltem képet a kérdésemben (ahol a baba és ciszta egymás melletti képeken vannak), ott én a babás fotón semmiféle fehéres magzatféleséget nem látok, márpedig az állítólag magzatról készült!

2014. febr. 8. 20:58
 16/27 A kérdező kommentje:
Valahol amúgy azt olvastam, hogy ciszta sokkal szabályosabb kontúrú foltot alkot, mint a babák. Nem tudom, ebből mi igaz vajon?
2014. febr. 8. 21:00
 17/27 anonim ***** válasza:

ÖÖÖ...:D

"This 2nd trimester fetus shows a solitary cyst of the lower pole of left fetal kidney."

Fordítás: Második trimeszterbeli magzat (sorry, nem tudom szebben fordítani, de a második trimeszter a 12-24-ik hetet jelenti) bal veséjének alsó pólusában egy ciszta látható.

Ami a képen van, az a gyereknek EGY RÉSZE:D

fetal abd = fetal abdomen = magzat hasa

BL = baldder = húgyhólyag

lt kidney = left kidney

A képen gyakorlatilag egy ekkora magzat van:

[link]

Csak olyan szögből nézi a vizsgáló, hogy a hasának a keresztmetszetét látja. Tehát a képen konkrétan a méhben lévő magzat HASÁNAK A KERESZTMETSZETE látható.

Az, hogy hány hetesen látszik a terhesség, függ az UH gép minőségétől is. Ált. kb. 5 hetesen látható először a terhesség.

Legelőször csak egy kis fekete folt látszik, aztán később látszik benne egy kisebb folt (az az embrió).

2014. febr. 8. 21:13
 18/27 anonim ***** válasza:
Tehát az általad linkelt képen nem egy baba és egy ciszta látható, hanem konkrétan a baba veséjében lévő ciszta.
2014. febr. 8. 21:14
 19/27 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem, az egyik fotón egy baba a másikon egy ciszta látható (én legalábbis így értelmezem) és tök úgy néz ki mindkettő, én legalábbis nem látok különbséget. És több helyen olvastam már, hogy volt,hogy nőgyógyászok cisztának néztek babát, ezt nem én találtam ki, hanem azóta már szült anyukák mondták, akik egészséges "cisztának" adtak életet 9 hónap múlva
2014. febr. 8. 21:24
 20/27 A kérdező kommentje:

"Legelőször csak egy kis fekete folt látszik, aztán később látszik benne egy kisebb folt (az az embrió)."

Na pontosan erre lennék kíváncsi :D Hogy mikortól látható az a bizonyos kis fehéres folt (az embrió)a sötétségben.

Persze ere gondolom leginkább egy nőgyógyász tudna válaszolni, de elég fura a nőgyógyászom (lehet, váltani fogok), mert mintha a fogát húznák,úgy tájékoztat :S

2014. febr. 8. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!