Ha elhalt az embrió miért növekszik?
Figyelt kérdés
Múlt héten megállapitották, hogy meghalt a babánk 7-8 hetesen ( bár lehet kevesebb, nem tudták eldönteni) . Akkor 4,5 mm volt az embrió. Tegnapelőtt kellett visszamennem hogy megnézzék hátha nem, dé sajnos ugyanazt látták, nem volt szívcsőpulzácio. De az embrió most 6 mm volt . Mitől nőhet? Nem zsugorodnia kellene? 13.-án fognak műteni, az még 2 hét, így is nagyon nehéz, folyton az foglalkoztat hogy mitől nő ha már nem él?2014. febr. 1. 22:46
1/23 anonim válasza:
Ugyanaz nézte? Ha régi SZTK-s gép volt, akkor sajna simán lehet, hogy elmérte az orvos/szonográfus egy mm-rel.
Sajnálom, ami történt! :(
3/23 A kérdező kommentje:
Az SZTK-s orvos arra nem volt képes, hogy egy leletet adjon, csak egy sima beutalót adott amin ez állt: missed ab 7-8. Ez az első hogy ilyen történt velünk, van 4 egészséges fiunk, de úgy gondoltuk, hogy itt az ideje még egy kistesónak. Az biztos hogy most már magándokihoz fogok menni inkább, az legalább mindent alaposan elmond. Ambulancián nézték a méreteket, ugyanaz az orvos és ugyanazzal a géppel. Ezért nem értem hogy miért mutat más méretet egy héttel később.
2014. febr. 1. 23:06
4/23 anonim válasza:
Én a helyedben elmennék 13.-a előtt magándokihoz hátha csak később fogant!!
5/23 A kérdező kommentje:
A mensitől számolták a terhességet elvileg, ami nekem nov. 23.-án volt meg, dec. 30.-án elmentem dokihoz, aki megállapitotta hogy 5 hetes, jan. 24.-én pedig hogy 7-8 hét, de problémás,nem élő, ennyit mondott az SZTK-s, ott helyben majd összeestem. Hétfőn kell elmennem EKG-ra jövő héten keresek egy magándokit is, ő is nézze meg. Utánaolvastam ebben a témában, de olyat még nem olvastam hogy nőtt volna. Sem görcsöm,sem vérzés nincsen, bár úgy tudom ez sem mindenkinél van
2014. febr. 1. 23:13
6/23 anonim válasza:
Első vagyok.
Én is elmennék egy magándokihoz, vagy magánultrahangra, hogy megnézzen egy hozzáértő is, normális géppel!
7/23 anonim válasza:
Másfél milliméter a különbség a két mérés között. Valószínűleg most más szögből tudta befogni a méreteket az orvos. 6-8 hetes terhességben a crl kb. 5 mm-t nő hetente. Zsugorodni az embrió nem zsugorodik, a petezsákkkal szokott előfordulni, hogy összeesik, szabálytalanná válik. Ha már december végén látható volt a terhesség, akkor valószínűleg tényleg nincs rendben. Sajnálom, többször átestem ezen, tudom mit érzel. Miért ilyen kései időpontot kaptál a műtétre?
8/23 A kérdező kommentje:
13.-a volt a legelső szabad időpont, mindenhová azok vannak beirva, akik elvetetik a gyereküket. Mig péntek reggel vártam a dokira(fél óra) ketten is bejelentkeztek abortuszra (mosolyogva) Az akkor nagyon rossz érzéssel töltött el. Eléggé félek a műtéttől, soha nem volt benne részem. Nem tudni mitől nem indult be a szive, lehet azért, mert egy hónapig beteg voltam, vagy akármi más. Azt mondta a doki az esetek 66%-a igy végződik, hát ettől nem nyugodtam meg, szeretnénk még kisbabát, de én már félve vágok bele, mert mi lesz ha még1X megtörténik? 37 éves vagyok, lehet a korom is közbejátszik?
2014. febr. 2. 00:08
9/23 anonim válasza:
A koroddal szerintem nincs semmi baj, én simán bevállalnék még babát 40 alatt! :)
Nem akarlak traktálni, de ha ilyen pici korban szakad meg egy várandósság (már ha a Tiéd egyáltalán megszakadt!), akkor annak feltehetően élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség az oka. Úgy szokták ezt durván megfogalmazni, hogy természetes szelekció.
10/23 anonim válasza:
Én is most mentem át ezen. Érdekes, hogy 4.5 mm-esen 7-8 hetesnek ítélték. Nekem két hete 8+3 hetesen az egyik 11mm-esen 7 hetesnek, a másik 7mm-esen 6 hetesnek felelt meg. 1 hét múlva a nagyobbik 8.9mm volt. Meg kellett szakítani a terhességeg...még tisztulok. Nekem 10.-én lesz kontroll uh, de ha már egy hete tudnám, hogy elhalt a terhességem és még azt mondanák nekem, hogy várjak még két hetet, nem hagynám annyiban. Ez már veszélyes is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!