Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 9 hónapja vagyunk együtt, és...

9 hónapja vagyunk együtt, és kiderült, hogy babát várok. Ti így megtartanátok?

Figyelt kérdés
Olyan rövid ideje ismerem.Szeretem, és ő is engem,de mi lesz,ha hosszútávon nem működik,és később szétmegyünk,én meg egyedül maradok a babával...
2014. febr. 1. 16:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ne félj :) Ha gondolod írj privit, tudok mit mesélni :)))
2014. febr. 1. 18:17
 12/18 anonim ***** válasza:
Én megtartanam. De ezt neked kell tudni, hogy esetleg később tudod-e majd egyedül vállalni. Amúgy szerintem egy abortuszra nem lehet az indok, hogy "elvált" szülők gyermekének rossz lenni. Sokan válnak el ....Ennyi erővel, érted... Mi sem terveztük a gyereket kb. mi is ennyi ideje voltunk együtt, mikor terhes lettem, de semmiért nem csinalnam vissza hogy ő van. Ő a mindenem. És ő is lesz, akkor is ha netán külön válunk. Ha ez megtörténik, megpróbálunk majd normális viszonyban maradni és békében élni, nem a gyerek feje felett haboruzni.
2014. febr. 1. 19:36
 13/18 anonim ***** válasza:
megtartanám. És ha együtt maradtok, akkor életetek végéig kísértene ez a döntés, hogy félelemből nem vállaltátok ezt a gyereket?
2014. febr. 1. 20:45
 14/18 anonim ***** válasza:
Szia. Mi is ennyi ideje vagyunk együtt, és már 24 hetes terhes vagyok. Nézd, kevés idő, de kockázat nélkül nyereség sincs. Mi még kevesebb ideje voltunk együtt, mikor terhes lettem. Ezt csak is ti tudjátok, hogy megtartjátok-e a babát, érzitek-e olyan erősnek a kapcsolatot hozzá.
2014. febr. 1. 20:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne csak arra gondolj, milyen kockázata van annak, ha megtartod, de gondolj arra, hogy mennyire bánod majd esetleg, ha nem tartod meg. Az egész élet kiszámíthatatlan és kockázatos, nem szabad, hogy a félelmeink erősebbek legyenek. A terhesség még azoknak is félelmetes, akik tervezik a babát, de sokkal erősebbnek fogod magad érezni valószínűleg, ha vállalod, és végigcsinálod!

Drukkolok, hogy minden jól alakuljon! :)

2014. febr. 1. 21:38
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én megtartanám! És ha az első uh-n meglátod és meghallod a szívhangját nem fogsz tovább gondolkozni :-)
2014. febr. 1. 21:43
 17/18 anonim ***** válasza:
Igen, meg! Ha gondolod írj privit, tudok mesélni erről. :)
2014. febr. 1. 22:42
 18/18 anonim ***** válasza:

(4. vagyok megint)

Látom, valaki nagyon felháborodott az írásomon, de kitartok amellett, hogy a többéves/évtizedes együttélés sem garancia semmire (ahogy más is írta itt már). Igen, a legtöbb ember fél ilyenkor, legalábbis aki belegondol abba, hogy a gyereke születésével micsoda felelősséget vállal magára, és az élete teljesen megváltozik tőle – és ez egy életre szól.

Ha szereted, bízol benne, ő is akarja, akkor vágjatok bele, és valóban érdemes abba is belegondolnod, hogy egy abortusznak milyen veszélyei vannak, akár az is lehet, hogy később nem lehet gyereked… (Nem foglak azzal oltogatni, hogy „gyilkosság”, mert azt gondolom, van olyan helyzet, amikor nincs más választás, de nyilvánvalóan lelkileg is igen megvisel minden jó érzésű embert, és egész életedben cipeled annak a lelki terhét is.)

2014. febr. 2. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!