Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dokim szerint nem kell megvárn...

Dokim szerint nem kell megvárni az afp eredményem a genetikai tanácsadásra, de mindenhol azt olvasom hogy kell. Vélemény?

Figyelt kérdés
36 év miatt akar küldeni.
2014. jan. 28. 10:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem kérték, igaz nem a korom miatt mentem, de nem is olyasmi miatt amire az AFP szűr.

Ha biztosra akarsz menni, hívd fel a genetikát és kérdezz rá szerintem.

2014. jan. 28. 10:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Hány hetes vagy? Úgy tudom, idén már nem kötelező az afp, mert egy pontatlan vizsgálat :O Lehet, hogy ezzel hülyeséget mondtam (hogy idén nem kötelező) de mindenhol ezt mondták.

A korod miatt valóban elküldenek ígyis úgyis genetikai tanácsadásra.

2014. jan. 28. 11:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Az afp elég elavult vizsgálat mindenhol ezt mondják.De szerimtem hallgass az orvosra,a genetikára kell időpont? én nem voltam szoval azért kérdezem. Mert ha kell akkor ott jelezheted mikor kérsz időpontot hogy az orvosod mondta hogy menyj el még ha nincs is kész az afp eredménye,és hogy ez igy nekik is jo e vagy mindenképp várd meg? Igy az orvosnak egy szava nem lehet. Vagy csak hovd fel őket ezzel. Mert lehet ott is azt mondják mennyél mert a korod miatt ugyis menni kell ha jo az eredmény. Gratula amugy.
2014. jan. 28. 11:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Én még tavaly szeptemberben voltam genetikán, mivel 15 hetesen vették le az AFP-t és a doki kissé elszámolta magát.. mindegy is .. öröm volt 3 hétig sík idegnek lenni a semmiért.

Szóval én a SOTE-ra mentem és ott az első az volt, hogy megnézték az AFP eredményeket. Ezután egyből uh, ahol kb. 3 percet uh-tak és közölték, hogy mit keresek itt, amikor makk egészséges a gyerkőc?!

Utána egyből tanácsadás, ami ilyenkor kötelező, még ha semmi bajotok sincs. Ott elmondta a doki, hogy ha a 12. uh-n minden rendben volt a gyerkőccel és semmit nem találtak, akkor kicsi az esély bármilyen betegségre is. Ugyanis a 12. uh-n pont azt nézik, amit az AFP vizsgálattal szűrnek elméletileg ki. Csak hogy az AFP egy rakás sz.r, míg az uh azért kissé pontosabb.

Nekem tankkönyv szerinti gyerkőcöm van. Legalábbis a dokik mindig ezzel jönnek.

2014. jan. 28. 11:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Szóval felhívtam a védőnőt és a házi orvosomat is.Mindkettő azt mondta jó ha meg van,de mehetek nyugodtan nélküle is mert van akit 12 hetesen küldenek akkor még nincs afp.
2014. jan. 28. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!