Dokim szerint nem kell megvárni az afp eredményem a genetikai tanácsadásra, de mindenhol azt olvasom hogy kell. Vélemény?
Nekem kérték, igaz nem a korom miatt mentem, de nem is olyasmi miatt amire az AFP szűr.
Ha biztosra akarsz menni, hívd fel a genetikát és kérdezz rá szerintem.
Hány hetes vagy? Úgy tudom, idén már nem kötelező az afp, mert egy pontatlan vizsgálat :O Lehet, hogy ezzel hülyeséget mondtam (hogy idén nem kötelező) de mindenhol ezt mondták.
A korod miatt valóban elküldenek ígyis úgyis genetikai tanácsadásra.
Én még tavaly szeptemberben voltam genetikán, mivel 15 hetesen vették le az AFP-t és a doki kissé elszámolta magát.. mindegy is .. öröm volt 3 hétig sík idegnek lenni a semmiért.
Szóval én a SOTE-ra mentem és ott az első az volt, hogy megnézték az AFP eredményeket. Ezután egyből uh, ahol kb. 3 percet uh-tak és közölték, hogy mit keresek itt, amikor makk egészséges a gyerkőc?!
Utána egyből tanácsadás, ami ilyenkor kötelező, még ha semmi bajotok sincs. Ott elmondta a doki, hogy ha a 12. uh-n minden rendben volt a gyerkőccel és semmit nem találtak, akkor kicsi az esély bármilyen betegségre is. Ugyanis a 12. uh-n pont azt nézik, amit az AFP vizsgálattal szűrnek elméletileg ki. Csak hogy az AFP egy rakás sz.r, míg az uh azért kissé pontosabb.
Nekem tankkönyv szerinti gyerkőcöm van. Legalábbis a dokik mindig ezzel jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!