Ki, garantálja, vagy vállalja a felelősséget azért, hogy semmi bajunk nem lesz a H1N1-es oltóanyagtól?
Én 21 hetesen beoltattam magam-nagy vacillálások közepette-
és hála az Égnek eddig semmi bajunk nincs.Felelősséget nem vállalt senki,de én meggyőztem magam,illetve átbeszéltük a férjemmel,és úgy döntöttünk,hogy a betegségtől jobban félek,mint az oltóanyagtól.Mikor meghallottam a hírekben,hogy meghalt a kismama babája,aztán a kismama is,elsírtam magam,férjem kérdezte,ugye jól döntöttünk???
Most is sírok,én nem akartam lélegeztető gépre kerülni,élet-halál közt lebegni,nem tudva,hogy megússzuk-e károsodás nélkül.
Oltattam,és reménykedek benne,hogy nem lesz baja a babámnak.Ha igen,akkor is tiszta lesz a lelkiismeretem,és vállalom a következményeket!!!
Én is sokat töprengtem a dolgon és az én dokim pl. nem javasolja és itt a környezetemben egy kismama se oltatta be magát. Nem járok szinte sehova de a párom dolgozni jár és hazahozta a betegséget. El is kaptuk tőle a 3 éves fiam és én is (17h kismama vagyok).Nagyon féltem, mert a páromnak tüdőgyulladása lett, a fiamnak mandula gyulladása. Hála az égnek nekem 2 napi lázas állapot után (ami szerencsére nem szökött az egekbe, 38,5-nél nem engedtük feljebb)és 2 napi orrfolyás -gőzölés -sok-sok citromos tea után már semmi panaszom. Persze rögtön voltam orvosnál az első tünet jelentkezésekor és szedek Zinnat-ot, amit a kismamák is ehetnek (antibiotikum).
Tehát az a véleményem, hogy ez nagyon egyénfüggő, akinek le van gyengülve a szervezete, vagy genetikailag gyengébb azokra nézva tényleg veszélyes ez az új influenza, de a legtöbben szerintem átvészelik így mint én. Mindenki maga mérje fel hogy oltat-e vagy sem.
Kedves utolsó válaszoló!
Megkérdezhetem, hogy azt honnan tudod biztosan, hogy a H1N1-gyel fertőződtél meg, és nem valami mással, ami kevésbé agresszív. Most nagyon sok minden terjed az országban, én is beteg vagyok, fájt a tüdőm, köhögök még mindig, folyik az orrom, de nekem csak hőemelkedésem volt egy délelőtt. Ez szerintem egyáltalán nem influenza, de ugyebár ezt csak a tesztek által deríthető ki, amit sajnos nem csinálnak, csak akkor, ha már haldoklik valaki, vagy már bele is halt. :O(
Ilyen hiszteria is csak Magyarorszagon van. En kulfoldon elek es az orvos egyaltalan nem javasolja az oltast, mivel nincs tesztelve kismamakon, hogy milyen mellekhatasok lehetnek a kesobbiekben.
De ahogy mar az elottem szolok kozul is irta valaki, az oltoanyagot valakinek el kell adni/ Szerintetek Ceizel Endre miert ellenezte eleinte, aztan hirtelen megvaltoztatta a velemenyet, szerintem azert mert ot is megfoztek a gyogyszergyartok, ilyen egyszeru.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!