Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Annyira be vagyok rettenve...

Annyira be vagyok rettenve ettől a H1N1-től, hogy nem tudom ez még normális-e. Ti isi féltek?

Figyelt kérdés
Amikor nem voltam terhes, biztosra tudtam, hogy nem oltatok, mert ez csak egy felfújt dolog. Viszont a múlthéten a kislányom 39 fokos lázzal, végtag fájdalommal, fejfájással, hányással volt itthon és annyira bepánikoltam, hogy elkapom, hogy elmondani sem tudom. Nem kaptam el amúgy. Viszont azóta betegesen félek, hogy mi lesz ha magas lázam lesz, ha köhögnöm kell majd, amikor amúgy is nehezen kapok levegőt a nagy pocaktól, vagy a szövődményektől. Pedig tutira biztos voltam benne, hogy nem oltatok és nem is hiszek igazából az oltás hatásában, mert ismerek nem egy embert, aki oltás ellenére is igen beteg volt. Férjem szerint csak a terhességi hormonok miatt parázok ennyire. Szerintetek?
2011. jan. 24. 14:58
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is nagyon félek,de én se oltatom be magam(38 hetes vagyok mire hatna már meg lesz a baba)!Én attól is félek hogy mire bekerülök a kórházba látogatási tilalom lesz!

2011. jan. 24. 15:21
 2/10 anonim ***** válasza:

A férjednél a pont... A hormonok játszanak vele. Eltúlzod.

Én is nemrég szültem, nálam is van nagyobb gyerek, volt is beteg, sőt még olyannal is játszott akiben már lappangott a bárányhimlő és én pedig még nem voltam bhimlős, de nem paráztam ennyire mint amennyire ezt Te most itt leírtad.

2011. jan. 24. 15:22
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Ne félj, mert akkor tuti megkapod. Gondolj arra, hogy te egészséges vagy és minden fertőzés elkerül és ezt sulykold magadba. Tavaly a barátnőm és anyukája oltatott és olyan betegek voltak 3 hétig 40 fokos láz, én nem oltattam sőt együtt voltam a betegsége folyamán többször és nem lett semmi. De egy másik dolog egy ismerettségünkben született egy baba, a terhesség alatt semmi rendellenességet nem mutattak ki, normális szülése volt, nem volt komplikáció mégis súlyos agyi problémával született a kisfiú. Lehet, hogy nem ezért de az infl. oltásnak lehet ilyen mellékhatása néha. Hát kösz én inkább egészséges babát szeretnék. Megelőzésképp: Igyál Vöröshagymahéja teát: 3 ek cukor piritva, vizet rá kb.0.4dl és amikor forr, akkor tégy bele 1 vöröshagyma héját és főzd 4-5 percig. Ez jó immunrendszer erősítő, és köhögéskor megszünteti a problémát, de megelőzésre is tökéletes, Terhesek is ihatják!!!
2011. jan. 24. 15:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Én 19. hetes terhes vagyok. Még nem oltattam be magam, bár egy kicsit aggódom. A háziorvosom ajánlotta, a nőgyógyászom nem. A párommal megbeszéltük, h nem oltatunk, de nincs olyan nap, h ne gondolnék rá, h ez e a helyes?! Nem vonok párhuzamot, csak az győzött meg, amikor az egyik barátnőm oltás után nemsokkal elvetélt. Nem biztos, h attól, de most, a 2. terhességénél kizárta az oltást! Próbálok bizni benne, h a vidéki levegő jót tesz, és nem járok nagyobb bevásárlóközpontokba stb. Megpróbálok vigyázni!
2011. jan. 24. 15:40
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Én pont ma beszéltem a férjemmel erről,Én elgondolkoztam az oltáson de Ő nem szeretné.alap járaton Én sem vagyok oltás párti de most elgondolkoztam.de most amúgy is nagyon parás vagyok a szülés miatt is meg hogy egészséges legyen a baba meg hogy egyáltalán túléljem.úgyhogy ha ez megnyugtat nem csak Te tudsz nagyon berettenni.De egyébként Én bízom abban hogy ez csak átmeneti időszak nálam is és helyrejön majd az agyam és nem fogok ilyesmire gondolni.Magam sem értem mi van Velem de most nagyon elgurult a gyógyszerem.Egyébként nem az első terhességem és nem is a második.
2011. jan. 24. 17:00
 6/10 anonim ***** válasza:

Én nagyon oltás ellenes voltam eddig. Még ma reggel sem gondoltam volna, hogy beoltatom magam.

Aztán mentem a dokimhoz táppénzes papírokért, meg ilyenek és mondta, hogy nála van, be tud oltani ha gondolom. Mondtam neki, hogy nem érzem szükségesnek. Beszélgettünk a rizikóról, meg hogy mennyit árthat, és mennyit használhat. Aztán eldöntöttem, hogy oltatok. Most egy picit fáj a karom, de remélem ennél nagyobb bajom nem lesz.

A babámnak a köldökében csak 2 ér van a 3 helyett, így is elég sok macera volt a terhességem alatt, nem hiányzik még az influenza miatti aggódás is. Főleg, hogy a köldök miatt heti 2x kell mennem a kórházba vizsgálatra, ha meg gáz van, be is fektetnek a 34. héttől. Hát nem pont az orvoshoz szaladgálás közben szeretném elkapni metrón, villamoson, stb...

Ha nem lennék babás, biztos nem oltattam volna, de most valahogy megnyugtatott a dolog, bár nem hiszek 100%-ig az oltásban.

2011. jan. 24. 18:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok!Kedves utolsó a te helyzetedbe én is ugyan ezt csináltam volna!!!
2011. jan. 24. 18:44
 8/10 A kérdező kommentje:

Kedves 17:00!

Én is pont így érzek, ahogy te írtad. Mintha elgurult volna a gyógyszerem. kristály tisztán tudtam a terhesség előtt, hogy nem oltatok majd, de senkit a családból és most nincs perc, hogy ne ezen járjon a fejem. Amúgy ez a 4. terhességem én sem vagyok zöldfülű ebben a dologban. A terhesség előtt tudtam, hogy engem senki sem fog megszúrni azzal a bizonytalan oltóanyaggal ,amiről most állítják, hogy nincs mellékhatása, aztán majd 5 év múlva elnézést kérnek, ha a gyerekeden akkor jön ki valami probléma, most meg ha itt állna mellettem a tűvel a doki, odatartanám a karom. Viszont van már bennem egy akkora ellenérzés is, hogy ha beoltanának, akkor meg attól hülyülnék meg, hogy milyen anyagot nyomattak a szervezetembe. Tehát most is tudom, hogy oltás ellenes vagyok, csak itt már nem csak rólam van szó, hanem felelősséggel tartozom a pocaklakóért is.

Annyira haragszom a médiára, hogy ennyire próbálja idegileg tönkretenni a kismamákat.

2011. jan. 24. 19:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen,sajnos pont a kismamákra lehet a legrosszabb hatással ez az oltás mizéria,hiszen egy felnőtt ember el tudja dönteni,beoltatja magát-e vagy sem,de gyerekkel a pocakunkban már nehezebb kérdés.Én 23 hetes vagyok,nem oltatok,de már táppénzen vagyok,nem tömegközlekedem,a párom vásárol be,tömegbe se megyek,próbálok vigyázni magamra,így annyira nem is tartom szükségesnek.
2011. jan. 25. 08:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is 23 hetes vagyok,3. baba. Nem oltatok,eszemben sincs. Tavaly a ,,hatalmas járványban,, sem volt semmi bajunk. Kis faluban élünk,itt egy influenzás megbetegedés sem volt.Kerüljük a nagy bevásárló központokat,még le nem cseng a dolog,addig max. itthon a falusi kis boltban vásárolunk. Gyümölcs az asztalon,vitaminok tömkelege a polcon...és sok tea!
2011. jan. 25. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!