Szegedi kismamák mi a véleményetek a női klinikáról? Milyenek az orvosok, ápolók, a környezet?
A kórház jól felszerelt, jók a szakemberek, orvosok, szülésznők. Persze köztük is van kevésbé jó,mint mindenhol, de ha fogadott dokid lesz,nincs mitől tartanod.
A szülőszobák változóak, van baba-mama barát családi szoba is és van sima szoba is, ami jobban monda egy üvegfallal leválasztott kis szoba, szóval nem túl intim. Ha teltház van a családi szobákba akkor oda kerülsz. Én mindkétszer a folyosón vajúdtam, mászkáltam fel-alá, de a szobában is maradhattam volna de én nem akartam. A férjem mindkétszer velem volt. Nekem nagyon gyors szüléseim voltak, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni hogy ha valaki huszonórát vajúdik azt "hová teszik".
Az első babámat családi szobában szültem, bentfeküdtem már túlhordás miatt, úgyhogy a kórteremben vajúdtam és már csak szülni mentünk le a szülőszobába. Hangulatos, jól felszerelt szoba.
Fiamnál reggel bementem, éppen telház volt a szülészeten,
úgyhogy jobb híján az üvegkalitkában szültem, jöttek mentek az orvostanhallgatók meg a nővérek, szóval full premier plánba szültem. De megmondom őszintén baromira nem érdekelt, mert 50 perc alatt szültem meg és megszűnt körülöttem a világ, felőlem az utcán is lehettünk volna:)
Természetesen szültem mindkettőn, semmiféle gyógyszert vagy fájdalomcsillapítót nem kaptam (bár nem is kértem).
Gondolom Kakuja Gábort kérdezted meg... Hát jobban is jártál, hogy nem vállal szülést, na ő nagyon vacak orvos. Nagyképű és fontos dolgokra nem figyel oda. Nem lettél volna nála jó kezekben. A vasas szent péterből én nem választanék orvost... Kivéve talán a Szabó Kornélt, ő jó orvos. (nekem Sikovanyecz János volt az orvosom, de neki nincsen csak magánrendelésen+ a klinikán dolgozik természetesen de ott nem rendel).
Én nem jártam semmiféle tornára meg felkészítőre, természetes dolognak tartom az egész terhességet és szülést nem akartam rákészülni és túlmisztifikálni. Erre szerintem nem is lehet igazán felkészülni mert totál más mint ahogy az ember elképzeli és totál más minden szülés is.
Nekem is jó tapasztalataim vannak.èn még csak egyszer szültem. Fogadott orvosom volt,bár a kisfiam annyira igyekezett kifelé, hogy nemért odaa szülésre,igy az ügyeletes orvosnál szültem.De vele is meg voltam teljes mértékben elégedve. Én is a családi szülöszobában szültem,a párom is bent volt végig, a szülés utáni 2 óra megfigyelésen is bent lehet végig veled. Van lehetöség a vajúdás során melegvizes tusolásra is.Nekem az nagyon nagyon sokat segitett. Nagyon jól enyhitette a görcseimet. Nekem fogadott volt a szülésznöm is.èn azt tanácsolom, hogy ha válsztanod kellaz orvos és a szülésznö fogadása között,akkor az utóbbit válaszd.Ö van ott veled végig,ö vizsgál közben. Ha gondolomprivátban elküldöm a nevét és az elérhetöségét annak akit én fogadtam fel. Nagyon,de nagyon elégedett voltam vele. A szülés utáni 2óra megfigyelésen,rögtön meg is szoptathatod a babát,segitenek mellre tenni.Amikor megszületik,akkor is rögtöna mellkasodra teszik. Szóvalnagyon bababarát az egész. Fájdalom csillapitást én nem kértem,de ha kérsz kapsz.Ezt persze a szülésznö fel fogja ajánlani,ha úgy látja, hogy szükséged van rá. Nekem is felajánlotta, de én nem kértem.Gyors 4 órás szülésem volt,természetes úton. èn jártam szülésre felkészitö tanfolyamra,ahol a légzéstechnik´kat is tanultuk többek között.Èn alkalmaztam,és nekem nagyon be is vállt.
Gyors szülést és sok egészséget kivánok nektek!
Ja és még annyi, hogy mivel fizetsz neki,ezért be jön akkor is ha éjszaka van,vagy hétvége, vagy ünnepnap.
4.és 7.válszoló
Kakuja egy hozzá nem értő alak! Majdnem a gyerekem életébe került a bakféksége!
Nem csak hozzá lehet járni, és kategorikusan kijelentettem, hogy nem, és máshoz kértem, hogy küldjenek.
Fogadott orvosom nem volt, csak mentem szülni, párom is velem volt, gyors, természetes szép szülésem volt, az ügyeletes orvos nagyon jó volt, a szülésznő is. Gyerekágyon sem volt gond, van 1-2 flegmább - de mindenhol akad. Összességében 10/9pont, nagyon tudom ajánlani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!