Minden apának jár 5 nap szabi, ha gyermeke születik. A tanár férjemet nem akarják elengedni. Megtehetik?
Figyelt kérdés
2014. jan. 23. 12:20
1/6 anonim válasza:
Igen! Mindenkinek jar!
Nem tudom, hogy szabalyozhato-e, hogy mikor veheti ki, de jar neki! Es gyerekenkent 2nap plusz szabi is!
2/6 anonim válasza:
El kell engedniük!!! azt az 5napot bármikor kiveheti és a munkaadó ebben nem akadályozhatja!!
3/6 anonim válasza:
Asszem csak annyi szabályozás van hogy a szülés utáni 1 hónapon belül kell kivennie. De amúgy nem értem mit lovagolnak rajta, amikor nem is nekik kell fizetni. Férjemet se akarta elengedni a főnöke, de amikor kikereste, h az állam megtéríti ezeket a szabadnapokat, és főnöknek egy fillérjébe se kerül, egyből elengedte. Férjed adjon fel egy ajánlott levelet, amiben leírja h xy naptól zw napig szeretné igénybe venni azt az 5 napot amire a törvény alapján apaként jogosult és onnantól kezdve nem lehet egy szavuk sem. Anyukám is tanár, vele is szívóznak ilyenek miatt, de amikor ajánlott levélben feladta a kérését pontos törvényekkel alátámasztva, mégis megadták amit kért. Amúgy ki nem engedi el? Ha az igazgató, akkor panaszt tehet eggyel feljebb,a KlK-nél.
4/6 anonim válasza:
Mindenkinek jogszabályilag jár, és a gyermek 3 hónapos koráig veheti ki.
5/6 anonim válasza:
Jár..az én férjem is bő két hónap után kapta meg, hát nagyon kivoltam segítve. Hazaértünk a kórházból kedd délután, szerda reggel már egyedül voltam az egyik pici másik kicsivel (nem volt egész 2 éves)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!