Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezt megtehetik? Létezik ilyen?

Ezt megtehetik? Létezik ilyen?

Figyelt kérdés

Ma beszéltem telefonon egy ismerősömmel. 8 hetes terhes volt a barátnője, mikor kiderült a gólyahír. Most kérdeztem az ismim, hogy milyen lett az AFP vizsgálatuk eredménye - mire azt a választ kaptam, hogy arról lecsúsztak - legalábbis ezt mondta nekik az orvos, aki konkrétan el sem küldte a csajt a vizsgálatra, és azzal védekezett, hogy amúgy is 7.000 Ft lett volna.

Kissé kiakadtam, mikor elmesélte - tudom, hogy elavult vizsgálat, etcetera, de mégsem hittem, hogy az orvosok is ilyen "nemtörődöm" magatartással állnak hozzá.

Vagy én látom rosszul?

2011. júl. 19. 21:25
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy a csaj jelenleg 18 hetes terhes.
2011. júl. 19. 21:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én barátnőm is "lemaradt" róla.Nem tudom pontosan miért,de neki is azt mondta a dokija, hogy "akkor most már mindegy"...Gondolom nem figyelt, a doki nem szólt külön, nem ment el.Így a Hepb szűrést is csak jóval később csináltatta meg...
2011. júl. 19. 21:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezek szerint megtehetik.Én a helyében azonnal mentem volna máshoz, mert ez így nem normális!Ha meg majd ha nem ér rá a ki írt időpontra, akkor kiveszi a gyereket amikor ő akarja???
2011. júl. 19. 21:30
 4/11 A kérdező kommentje:

Én is ezt mondtam a srácnak, de nem hallgatott rám. Ráadásul legközelebb augusztus végére rendelte vissza a doki, de mióta hozzá jár a lány, még egyszer sem nézett neki se méhnyakat, de még kenetet sem.

Nem értem, engem az orvosom mindig mindenről tájékoztat, odafigyel, készséges, és felvilágosít, hogy mikor mit miért csinál. Pedig nem fogadott doki!

2011. júl. 19. 21:34
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, nekem sem volt fogadott dokim, sztk-ba jártam, mindig megvizsgált rendesen.Ugyanakkor sok ismerősömtől hallottam, hogy a 2 perces vizsgálatért kifizetnek egy 10est, és még a doki húzza a száját, amikor az apuka megkéri, hogy legalább a szívhangot nézzék már meg....
2011. júl. 19. 21:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Az AFP nem kerül pénzbe!!!

Mondjuk tényleg hót felesleges vizsgálat, de ha ilyen a doki hozzáállása én biztos váltanék.

2011. júl. 19. 21:48
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Basszus a 12hetes uról a beutalóval engedtek csak el, amire rávésték a tól-igot, hogy mikor menjek vérvételre, hogy jó értéket kapjunk.

Nemhogy pénz. Ez utolsó infóm szerint Mon kötelező(javítsatok ki, ha tévedek) szűrés.

Ilyet...

2011. júl. 19. 22:50
 8/11 A kérdező kommentje:

Na igen, ezért akadtam ki én is... igaz, ők sem magándokihoz járnak, de egyszerűen nem tudom felfogni, hogyan mondhatott nekik ilyet a doki. Én fele ennyiért is másik orvoshoz mentem volna, nemhogy egy ilyen eset miatt.

Sajnos nem tudom, tehetnének-e még valamit a vizsgálat miatt, de ez így nagyon, nagyon gáz.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2011. júl. 19. 23:01
 9/11 anonim ***** válasza:
49%
Lanyok nem kell igy kiakadni. Magyarorszagon kicsit tulzas a terhesseg koruli sok vizsgalat. Mas orszagokban is vannak terhes nok, akik sokkal kevesebb idot toltenek felesleges vizsgalatokkal es varakozassal.
2011. júl. 19. 23:09
 10/11 anonim ***** válasza:
Az AFP ingyenes.
2011. júl. 20. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!