Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A "síma" influenza esetében...

A "síma" influenza esetében is a kismamáknál nagyobb a veszélyeztetettség?

Figyelt kérdés
Erről beszélt már valaki az orvosával?
2009. dec. 3. 14:40
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
minden influenza és minden egyéb betegség esetében is nagyobb a veszélyeztetettség. ezt még orvostól sem kell megkérdezni... sőt egy balesetben is nagyobb a veszélyeztetettség, sőt egy kismama még el is vetélhet, míg egy nem terhes nő nem... bocs, de már nagyon unalmas itt ez a sok influenzás kérdés.
2009. dec. 3. 14:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Se a h1n1 se a "sima" influenza esetében nem magától a vírustól kell cidrizni, hanem az általuk okozott láztól.

2009. dec. 3. 14:50
 3/10 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy nem szokott magas lázam lenni, soha nem volt tüdőgyuszim, nem szeretném beadatni a síma influenza elleni védőoltást. A símától mennyire kell tartani. Nem voltam még ezelőtt várandós, így nincsenek tapasztalataim.
2009. dec. 3. 14:54
 4/10 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel!!! Mert a H1N1 a súlyos szövődmények miatt olyan veszélyes. De a sima influenzánál ugye nem olyan gyakori pl. a tüdőgyulladás??? Nekem a nőgyógyászom azt mondta,mindkettőt ajánlják a kismamáknak. Egyenlőre én csak a H1N1 ellenit adattam be. Válaszolhatna valaki,aki tényleg ért hozzá...
2009. dec. 3. 15:01
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha azt tervezed, hogy beadatod a sima elleni védőoltást, akkor van egy rossz hírem. Már nem gyártanak a sima ellen, nem is fognak újabbat, csak annyi van, amennyi még a gyógyszertárakban, orvosoknál van. Úgyhogy gyorsan dönts!
2009. dec. 3. 15:04
 6/10 anonim ***** válasza:

3 verziója van a "sima" influenzának: a, b és c.

Az a típusú a legveszélyesebb, akár világjárvány is lehet belőle.

A B típusú kisebb járványokat okoz.

A C pedig főleg gyerekközösségekben arat.

A sima influenza elleni oltás a és b elölt vírusokat tartalmaz.

Az új h1n1 tulajdonképpen sertés és emberi A típusú influenza, valójában ennek a vírusnak az elődjét spanyolnáthaként ismerjük.

Ezért van az, hogy aki csak az egyikkel oltatta be magát, részben védett a másik ellen is. És ezért van az, hogy kezdetben sok ellenzője volt a mindkettő elleni, egyszerre való oltásnak, hiszen mindkét oltóanyag tartalmaz A típusú elölt vírust. Csak mostanában ezt már nem hallani a médiában.

2009. dec. 3. 15:18
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen, én is úgy olvastam az ÁNTSZ honlapján, hogy A(H1N1)v.

Ebből arra gondoltam, hogy az A-nak valamilyen altípusa.

2009. dec. 3. 15:28
 8/10 anonim ***** válasza:

Én már 2 sima influenzás-időszakban voltam terhes, mindkét gyerekemmel beleesett a 9 hónap. Egyetlen szó sem esett védőoltásról, hogy kellene. Nem is kaptam el, pedig nem fertőtlenítettem, nem szedtem vitamint, stb, mint most a H1N1-mizéria miatt.

Nem értem, miért kellene 2009/2010 telén sima influenza ellen is oltatni magukat a kismamáknak, amikor eddig soha nem kellett, pedig eddig is volt influenza is, oltás is, és persze járvány is minden évben.

2009. dec. 3. 15:34
 9/10 A kérdező kommentje:

Ha valakit még érdekel, ezt nem a szomszédasszonytól hallottam:

[link]

2009. dec. 3. 15:36
 10/10 anonim ***** válasza:
2009. dec. 3. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!