Mit csináljak a dokimmal? Maradjak nála, vagy keresek másikat?
2 hete tudtam meg, hogy babát várok. Kértem a dokimhoz időpontot. Sztk-ban rendel, mára kaptam. Ma voltam nála, megvizsgált, február elejére kaptam időpontot uh-ra, addig nincs szabad időpont. Mondta, hogy utána 2-3 hétre rá tudok csak visszamenni konzultációra. Rengeteg nála a beteg, mert nagy körzet tartozik hozzá.
De mehetek hozzá magánban. Viszont nem biztos, hogy megengedhetem magamnak, hogy 10 ezreket fizessek a dokinak a konzultációkért is.
Nem tudom, mit tegyek. Maradjak nála, mert máshol is így van ez, vagy keresek valaki mást, akihez könnyebb bejutni?
én magándokihoz is csak havonta jártam. Először a 6. héten voltam, utána a 9. hétre kaptam következő időpontot.
Megértelek egyébként, mert mi 5 évet vártunk a babára, és állandóan tiszta stressz voltam, hogy minden oké legyen (vesztettünk már el babát), és hogy lássam, vagy doki lássa, és azt mondja, hogy minden rendben :)
De más sem nézi sűrűbben. Sztk-s rendelésen meg tényleg "csak" ennyiszer nézik, ahogy az előző válaszoló is írta.
Mi van veletek kismamik? Mindenki meg van kergülve, hogy választott orvosa legyen! szerintem teljesen felesleges!( ha csak tényleg nehézkes maga a teherbeesés, vagy valamilyen kompl. áll fenn)!Engem ennyiszer látott orvos:
1. a pozitív teszt után mentem az sztk-ba( 3nappal előtte adtak időpontot) kenetvétel és uh vizsgálat. Az uh még nem mondta ki hogy élő terhesség így elmentem 1 hét múlva (ekkor 7 hetes terhes voltam, csak uh-s nő volt, nőgyógyász nem)
2. 12 hetes uh, + kikértem a citológiai leletemet, még aznap jelentkeztem a körzeti védőnőnél, ezután a 16.héten labor vizsgálatok
3. 18 hetes uh,és nőgyógy. vizsg
4. 24 hetes uh vizsg,
5. 26 hét terh cukor, teljes labor, nőgyógy. vizsg.( csak a méhszáj állapotát vizsgálta meg)
6. 32 hetes uh eddig ennyi volt
ami még várható : 36 héttől hetente nst, 38.hétre egy uh vizsg, és még egy kenetvétel várható
Az eddigi védőnői találkozások száma 10 ( az otthoni látogatást is beleértve.
sehol sem fizettem egy forintot sem mégis mindenhova eljutottam ( nem vagyok sem eü dolgozó, és protekcióm sincs!!) Ja amúgy Borsod megyében élek!!!
Sziasztok!
Végül elmentem magánban, megcsinálta az ultrahangot, és kaptam egy fényképet is.
Írt fel gyógyszereket, mondta, hogy sokat pihenjek, és mivel első alkalommal voltam nála, alig kért valamit.
Nagyon kellemesen csalódtam benne.
Nem bántam meg, hogy elmentem hozzá, mert lehet, ha megvárom az Sztk-s időpontot, elveszítettem volna a babám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!