Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kedves Kismamák, mesélnétek...

Kedves Kismamák, mesélnétek pozitív történeteket? Hogyan éltétek meg a terhességet az elejétől kezdve? Most, hány hetesek vagytok? Bennetek volt a folytonos aggódás? Jól érzitek magatokat, élvezitek a terhességet?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék kedves kis történeteket olvasni :) Még nagyon a terhesség elején járok, de valami fantasztikus, hogy mi mindennel tudják riogatni az embert! Történhet baj, persze, de ez azért nekem már sok! Nem egy hónap alatt jött össze a babánk,9 hónapot vártunk rá, pozi teszt után majd kiugrottam a bőrömből, de most már odáig jutottam, hogy csak aggódom, parázok, és rettegek az egésztől :(

Semmi másról nem olvasni/hallani, csak hogy mindenki elvetél :'( Ha nem a kedves anyuka, akkor természetesen a szomszéd húgának a testvére, vagy a postás felesége stb. Mindig, csak ez a folytonos, riogatás, meg már azért is rúgjunk bele a földön fekvőbe, mert az milyen vicces. Ne örüljek, mert bármikor bármi történhet ezért (idézem) "ne ragaszkodjak a babához, mert ki tudja mi lesz a vége" o.O Hát már egyenesen rettegek, nem hogy örülök :( Amennyien leírják, vagy ami még rosszabb mondogatják, hogy mennyi baj, vetélés stb történhet, hát már nem is születnek babák? Vagy nem értem egyszerűen miért ebben lelik örömüket egyesek, hogy így lelombozzák az embert. Meg kell mondanom, nem is gondoltam soha rossz dolgokra, sem a családban, sem a környezetemben, nem történt baj, csupa pozitívan álltam a dolgokhoz, de most már még élvezni sem tudom a terhességet :( Írjatok magatokról, kérlek, tényleg most az egyszer pozitív dolgokat. Hogy éltétek meg a terhességet, hány hetesek vagytok, vagy már épp szültetek, kisfiút vagy leányzót vártok stb. Bármit, csak szeretnék kellemes élményekkel is feltöltődni végre, nem csak folyton ezekkel, a riogatásokkal :) Köszönöm :)

#terhesség #aggódás #pozitív történetek
2014. jan. 18. 13:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Meglepődve olvasom,hogy titeket riogattak terhesség előtt és alatt.Nálam pont fordítva volt.Bárkit kérdeztem a terhességéről,szüléséről rózsaszín cukormázként festette le.Mikor pozitív lett a tesztem,boldogan újságoltam mindenkinek,hogy mi történt és alig vártam,hogy én is átélhessem azt a sok jót,,amit korábban hallottam.Engem hidegzuhanyként ért az,hogy létezhet barna folyás az első hetekben.Egyik wc-zés alkalmával tapasztaltam és azt hittem elájulok a félelemtől.Azonnal telefon az egyik ismerőmnek,aki már szült,hogy mi ez,ugye baj van.Válasz: Nekem is volt,feküdnöm kellett és utrogestant szedtem.Azt sem tudtam,hogy mi az utro,megjegyezni sem tudtam a nevét és rohanás volt az ügyeletre,hogy kapjak.Utána olvastam,hogy mitől barnázhatok és tök hülyének éreztem magam,hogy nem vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal.Egyre több ismerősöm közölte,hogy velük is ez volt.Akkor miért nem mondták??? Aztán ahogy nőtt a méhem,görcsöltem és szúrkált a hasam.Erről sem volt szó soha.Minden wc-re menésnél a frász kerülgetett,hogy vért látok,mert menstruáció szerű görcseim voltak.Ezt is "elfelejtették" közölni az anyukák,mikor a terhesség csodás 9 hónapjáról meséltek.Aztán jött a zsibbadás.Micsoda? Van zsibbadás terhesség alatt?Soha,még fél szavakkal sem említette senki.Emlékeimben kutakodva sem jutott eszembe,hogy valaha biológia órán a progeszteronhiány miatti korai vérzésről vagy a kéztőalagút szindrómáról tanultam volna.Tehát maradnak az anyák,akik valamilyen oknál fogva ülnek ezen a témán és még véletlenül sem beszélnének róla egy teljesen kezdőnek.Miért nem? Én szeretek tisztában lenni vele,hogy mi vár rám és nem hülyén tekinteni a világba,hogy amiről nem tudok,az nem fáj.De!Sokkal stresszesebb,ha nem tudja az ember,hogy mire számíthat.Most vagyok 27 hetes terhes és már előre várom,hogy milyen csontvázak esnek még ki a szekrényből.Ezért olvasgatok a neten,még fórumokat is,hogy ami mással már előfordult,legalább annak a létezésével tisztában legyek,még ha fáj is a valóság.
2014. jan. 19. 21:32
 12/14 anonim ***** válasza:
75%
Egyrészt igazad van, kedves utolsó, de másrészt, ha belegondolsz, hogy mennyi-mennyi komplikáció lehet a terhesség alatt, akkor sokan biztosan nem vállalnának babát. Nyilván vannak veszélyeztetett terhesek, van, aki 30 kilót hízik, van aki végighányja, van, akinek oxigénhiánnyal születik a gyermeke, és rengeteg-rengetek negatív dolog történhet. De ha mindenről tudni szeretnék, akkor valószínűleg mindegyiktől rettegnék. Én pont ezért nem akarom tudni, hogy Kiss Juliskának milyen bajai voltak a terhesség alatt, mert akkor folyton ezen agyalnék. Megelőzni nem igazán lehet ezeket a dolgokat, ezért úgy vagyok vele, hogy majd akkor foglalkozok a rossz dolgokkal, ha (ne adj Isten) maguktól jelentkeznek, addig nem görcsölök ezeken. Én tutira beleőrülnék, hogy minden egyes héten ennyire a rossz dolgokra koncentrálnék, hogy nah most vajon milyen bajra számíthatok. Próbálok egy egészséges, problémamentes terhességre gondolni és számítani. És hiszem, hogy a babának is így a jobb, nem pedig egy szorongó Anya testében fejlődni. De ez az én véleményem. :)
2014. jan. 20. 08:44
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem szorongok,mert kezdek felkészülni mindenre.Most,hogy rájöttem a terhesség nem csak kerek és 9 hónap felhőtlen öröm,most vagyok végre nyugodt és kiegyensúlyozott.Az elmúlt hetekben,hónapokban rengeteget olvastam utána a témának.Most már tudom,hogy mi az a toxémia és mik a tünetei.Nem érzem magamon a jeleit és nem is képzelem bele,azt is tudom,hogy elkerülhetetlen és bárkivel előfordulhat,mégsem rettegek,de tudok a létezéséről,ami már megnyugtat.Nemrég hallottam először az amnion szalagról,ami szintén a terhességek töredékét érinti,tudom,hogy nálam nincs ilyen,mégis,ha a doktor kiejtené a száján,tudnám,hogy kell-e félnem vagy sem.Nem keresem az uh képeken megszállottan,de ha látnám,nem gondolnám,hogy csak koszos a kép és nincs gond.Sosem voltam az a fajta,aki homokba dugja a fejét,pont ezért a terhességről mesélő ismerőseimnek elhittem,hogy az összes negatívum a terhesség alatt maximum a hányinger,hányás és fáradékonyság lehet,holott ez közel sincs így.Sokkal rosszabb volt nekem,hogy tudatlanul vágtam bele és ha általam ismeretlen dolgot tapasztaltam,akkor sokként ért.Racionálisabban és felkészültebben tudtam volna fogadni,még a korai terhességben tapasztalt vérzést is,ha tudom,hogy nem vagyok egyedül és nem jelent azonnal vetélést.Természetesen elszomorít,mikor tragédiákról olvasok itt,de nem ijesztgetésnek veszem,hanem az érem egyik oldalának.Nekem jobb,hogy tudom a végleteket,az egész ártalmatlan kis barnázástól a vetélésig mennyi mindent jelenthet.Tudom,nincs meg mindenkiben az igény,hogy ezzel szembenézzen és annak jobb is,ha arra gondol vele soha nem történhet semmi rossz.Engem az frusztrál,ha nem tudom a teljes igazat.Felnőtt ember vagyok,aki megbirkózik vele,csak tudja,hogy mivel kell megbirkóznia.
2014. jan. 20. 10:18
 14/14 anonim ***** válasza:
50%
Engem csak az afp paráztatott be picit. De mondta a doki, hogy uh alapján semmi baj nincs. Ne foglalkozz a negatív dolgokkal csak a babára koncentrálj! ;) hiszen ha eddig vártatok rá akkor ő már meg is marad. Én végig nyugodt voltam és most itt szuszog rajtam az 1hós kisfiam. :)
2014. jan. 20. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!