Esett már át valaki terhesen h1n1-es fertőzésen, és mik a tapasztalatai?
Figyelt kérdés
médiában megjelent információkon kívüli esetek érdekelnek2009. dec. 2. 14:11
1/11 anonim válasza:
Igen ÉN!11 hetes voltam,a lányom hozta haza a suliból.igazából 3 napig volt kimerítő,mert fájtak az izmaim,étvágyam nem volt,szédültem,és fájt a fejem.a lázam nem ment 38 fölé,mert panadolt vettem be ill.hűtőfürdőztem.A párom hidegvízes tőrőlközőt tett a hasamra.Végig kapcsolatban voltam az orvosommal.15km
2/11 anonim válasza:
OFF. Ezek bíztató szavak most a nagy tétlenségben... És azóta oltattad magad vagy családod? Hogyan védekeztek?
3/11 anonim válasza:
Nem ,továbbra sem oltatom be magam .Tudom,hogy sokan megköveznek érte ,de én már tudom,hogy mivel számoljak.A gyerekek is túl voltak rajta.Most napi szinten több kilónyi citrus félét,kivit eszünk.
4/11 anonim válasza:
Biztos, hogy H1N1 volt? Volt erre vonatkozó vizsgálat? Nem kötekedésből kérdezem, hanem kíváncsiságból, mert az influenza tudtommal 40 fok körüli lázzal jár.
5/11 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, mert sztem sem H1N1 volt, hanem csak sima influenza, ami sokkal kevésbé veszélyes.
6/11 anonim válasza:
Nem én állapítottam meg önkényessen,hanem az orvosom,akivel a gyerek orvos is eggyet értett.Egyébként a lányaimnak közel 40 c lázuk volt.Én kb fél óránként mértem a lázam,és nem engedtem hogy feljebb menjen.A gyerekektől,akik gyanusak voltak vettek mintát a suliban,Így zárták be 1 hétre míg fertőtlenitettek.
7/11 anonim válasza:
Nálunk a gyerekeknek 5 napig volt 40-41 közötti láz, erős torokfájás és nagyon nagy elesettség. Akkor voltam 34 hetes. A férjem 3 napig nyomta az ágyat 38 fok körülivel, és még 3 napig nem volt túl jól. Én is elkaptam annyit belőle, hogy nagyon rosszul voltam 5 napig, de lázam nem volt, 37 volt a maximum. Megjegyzem, nekem lázam 10 éves korom óta talán 5x ha volt, akkor is 38 alatt. Pedig felnőttként voltam mononukleózisos, mumszos, volt nagyon durva torokgyulladásom, középfülgyulladásom, arcüreggyulladásom, tüdőgyulladásom és mellhártyagyulladásom is azóta. A láz foka nem attól függ, milyen a betegség, hanem attól is, ki mennyire hajlamos rá. A mi orvosunk szerint annyi erővel lehetett h1n1, mint más influenza, hiszen egy sima influenza is járhat nagyon csúnya tünetekkel (és annak a szövődményeiben is meg lehet halni, ha nem kezelik időben). Kimutatni csakis kórházi körülmények között lehet. Na most ezért nem feküdtünk kórházba, de akármi is volt, gond nélkül gyógyultunk. A gyerekek kaptak antibiotikumot, én azt sem. Tragédia, ami a kórházba került esetekkel történt, de azért 50-70 ezer ember esett át rajta alsó hangon itthon, ebben biztos voltak terhesek is, nem 1-2, és most tartunk a 24. halálos áldozatnál. Arról sem volt hír, hogy valaki emiatt vesztette volna el a magzatát. Nyilván a többség simán túléli.
8/11 anonim válasza:
Az utolsóhoz fűzném hozzá: én mai hírekben olvastam, hogy eddig 16-an haltak meg. Nem hallottam 24-ről...
Egyébként egyetértek!
9/11 A kérdező kommentje:
Koszonom az eddigi válaszokat, én most vagyok 16 hetes a babával és azért kérdezőskodom, hogy el tudjam donteni beadassam-e a védőoltást vagy sem. Sajnos sok vélemény szól mellette és ellene is, és ha jól gondolom még az orvosok sincsenek ugyanazon a véleményen. Laikusként így még nehezebb a dontés. Kíváncsian várom a további véleményeket és még egyszer koszonom.
2009. dec. 2. 19:36
10/11 anonim válasza:
Én sem kekeckednék, de diagbosztizálták nálatok a vírust vagy csak az orvos azt gondolta, hogy az.
Állítólag nagyon magas lázzal jár és nagyon nehezen lehet lenyomni. Erre pedig elég volt a Panadol és a vizes törölköző????
Érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!