Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha kisebb a baba terhessé...

Baj, ha kisebb a baba terhesség elején?

Figyelt kérdés
Pár nappal ezelőtt írtam, hogy 5hetesen és 4 naposan voltam orvosnál, aki kitapintotta a méhemet, de csak annyit mondott, normál nagyságú. Akkor nagyon megijedtem. Azt gondoltam volna, hogy 5hetesen és 4 naposan már nőtt a méhem valamelyest. Megkérdeztem egy másik orvost levélben, ő annyit mondott ne aggódjak, valószínűleg kisebb a terhességem. De ez mitől lehet? december 6-án volt az utolsó menstruációm első napja, ovus teszt szerint december 22-én volt peteérésem. Január 7-én kellett volna megjönnie a vérzésemnek. Tehát 32 napos volt ez a ciklusom. Nekem általában 30-35 nap között szokott lenni a ciklusom. 28-án megyek orvoshoz, de kicsit aggódok azért, az lesz az első ultrahang. Más ismerősömnek ebben az időben már kitapintották a megnagyobbodott méhét.....én aggódom túl a dolgokat? első terhesség, minden olyan új még, ráadásul sztk-ban az orvos végig se hallgatott, pedig látta rajtam, hogy feszült vagyok, de hát nem foglalkoznak az emberrel...
2014. jan. 16. 14:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Előző kérdésednél is írtam, hogy ne aggódj! Nyugi, ne parázd túl! Nekem sem volt pont 5hét 4 naposan megnagyobbodva, most viszont nagyobb a baba a hetek szerint mint az átlag!! Nyugi, és pihizz amennyit csak megengedhetsz magadnak!!! :)
2014. jan. 16. 15:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem nem foglalkoznak veled, hanem egyszeruen valoban nem lehet felelosen tobbet mondani ilyenkor. Egyaltalan nem biztos, hogy tudod, mikor fogant a pici, nekem a ciklus 3. Napjan, es az ovuteszt a kozepen mar jostesztkent volt pozi, mert 5 het 3 naposan volt szivhang is, es ehhez merten szuletett is. Ilyenkor napok is szamitanak, probalj megnyugodni, ha nem meyy, menj magandokihoz, aki nez egy uht.
2014. jan. 16. 15:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Igen, mindenképp magándokihoz fogok járni, mert az sztk-ban nem voltam megelégedve az orvossal, valamit akartam neki mondani és közbevágott, végig se hallgatott. Jelenleg itthon vagyok, úgyhogy sajnos van időm gondolkodni, de próbálom magam lefoglalni valahogy, csak az ultrahangot nehéz kivárni. Az sztk-ban úgy adtak uh-ra időpontot, hogy már elmúlnék 8 hetes, így kértem magánorvoshoz, de így is 2 hetet kell várnom kb.
2014. jan. 16. 15:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem 36 naposak a ciklusaim, fogalmam sincs mikor volt ovum sohasem néztem de mikor 6 héttel a várható mensi után berohantam az ügyeletre vérzés gyanúja miatt ott közölték hogy éppen csak 5 hetes vagyok....Tehát lehet későbbi peteérésből is, lehet nem egy volt hanem pár nappal később ért még egy és az termékenyült meg...

Ezen ne aggódj, hidd el, én is mindenen idegroncs leszek így adom ezt a tanácsot, de ha méretein kibuksz mi lesz később, bőven lesz még aggódni való a következő 12 hétben 26 -ban 40 ben és 30 évben..... (Azért ha kibeszélnéd magadból nyugodtan keress meg tudom mennyit segít az is)

2014. jan. 16. 15:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne aggódj szerintem. Az első időkben még nagyon kicsi a baba és a méh sem azonnal kezd el nőni, hanem később. Én a pozitiv teszt után közel 2-3 héttel később mentem MAGÁN dokihoz, pedig szívem szerint azonnal mentem volna- a vizsgálatkor voltam 7 hetes és pár napos terhes - (ő javasolta, h még ne menjek, mert menjünk biztosra, mert kb a 6. héttől van szívhang... addig pedig örüljek, vigyázzak magamra, egyek-igyak...) Nem feltétlen akkor történhet csak pé., mikor te kiszámolod, lehet pár nappal később vagy korábban is. Tehát ne aggódj, ne félj, vedd lazábbra az egészet, mert most arra van szükség, hogy örülj, boldog légy és nyugodt!
2014. jan. 16. 15:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Most már nyugodtabb vagyok, csak volt olyan ismerősöm, aki rám ijesztett, elég rossz dolgokat mondott nekem, inkább nem is írom le, de tudom, hogy pozitívan kell hozzá állni a dolgokhoz. Sajnos én mindent túl aggódok, de tudom, hogy ezzel csak magunknak ártok, úgyhogy azon vagyok, hogy most változzak a babám miatt is és magam miatt is. Tényleg köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek nekem. :)
2014. jan. 16. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!