33. hétben vagyok, így tényleg nem húzom sokáig?
Már másodjára kerültem kórházba, mert görcsöltem és sokat keményedtem, kaptam tüdőérlelőt és infúziót, magnéziumot, antibiotikumot, végül kiengedtek pár nap elteltével.
De most az orvos azt mondta, hogy egy ujjnyira nyitva van az egész méhszájam és laza, megrövidült a méhnyakam.
1900 gramm körüli a babám, megijesztett az orvos, hogy ha otthon vagyok akkor lehet hogy nem fogok időben beérni a kórházba, mert még picike, és 95%-ra mondta, hogy koraszülött lesz.
tényleg lehet hogy nem fogok beérni a kórházba? első baba és eléggé megijedtem, csak fekszem azóta.
Mennyire laktok a kórháztól?
Ha indulna a szülés, hívj mentőt.
A kiskönyved hátuljában legyen benne hogy melyik kórházba szállítsanak.
Barátnőm 5 hetet feküdt bent nyitott méhszájjal "mozdulatlanul", majd a 36. héten kiengedték, hogy most már szülhet ha akar, a kiírt előtt egy nappal szült, pedig lépcsőzéstől kezdve mindent csinált.
Szóval ez nem kiszámítható, de vigyázz magtokra és kövesd az orvos utasításait.
Kitartás!
Egyébként annyiból nem értem az orvost, hogy attól hogy esetleg koraszülött lesz, még nem jelenti azt, hogy 10 perc alatt megszülöd, azért a szülés akkor is egy folyamat.
Nekem a 3. szülésem igen gyors volt, de az is egy óra 40 perc volt.
Szóval szerintem ezen ne izgulj, inkább arra koncentrálj, hogy szép nyugiban pihengess, és mondd a babádnak, hogy még maradjon.
Amúgy épp most olvastam egy cikket a koraszülött ellátásról, és ott azt írták, hogy a 28. héttől már 95%-ban rendben vannak a babák, úgyhogy nem lesz gond semmiképpen sem!
Azért 10 perc alatt szerintem sem lehet megszülni.Gondolom kocsival annyi idő?? A dokid lehet,hogy nem tudja,hogy ilyen közel laksz és azért mondta?Ha ilyenekkel ilyeszteget akkor meg nem értem miért nem fektetett be.
Amúgy szerintem jól teszed,ha fekszel,pihensz.Kérj segítséget az otthoni munkákhoz,a párod,vagy valaki ha tud szolgáljon ki,csak akkor kelj fel,ha muszáj,még maradjon csak bent az a baba legalább 3 hétig.Annyit kibírsz csak pihenéssel.
hát az az igazság hogy az orvos nem akart hazaengedni, én jöttem haza, mert olyan hirtelen jött ez az egész, és még csak most költöztünk be az új lakásba, semmi babadolgot nem vettünk, és az apaságit sem intéztük még el, amihez mindketten kellünk személyesen.
ehhez képest hazajöttem és annyira félek hogy ki sem kelek az ágyból. nem értettem az orvost, a szülésznő azt mondta hogy 33. héten egyáltalán nem nagy probléma az egy ujjnyi méhszáj. a párom biztos sok mindent el tudott volna nélkülem intézni, csak ő meg annyit túlórázik most, hogy semmire nincs ideje. csak mi vagyunk egymásnak, szülői segítség nincs. lelkiismeretfurdalásom is volt mikor eljöttem a kórházból és azóta is az orvos szavai vannak a fejemben, úgyhogy hiába jöttem ki elintézni mindent, semmit nem merek csinálni, pedig arra gondoltam még a kórházban, hogy ezeket simán be lehet osztani egy hétre, minden napra egy keveset, persze én semmit nem emelnék, csak megveszünk mindent, elintézzünk az apasági nyilatkozatot és onnantól már minden készen áll.
annyira nem gondoltam hogy ez meg fog történni, ezért is halasztottunk mindent mostanáig, de ez most bekavart. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!