Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma anyukam bejelentette, hogy...

Ma anyukam bejelentette, hogy a kicsinek elöre semmit nem szabad venni, kérdezem én akkor mikor? Vagy ki?

Figyelt kérdés
Teljesen felháborodtam, meg nem vettünk semmit, a 20.dik hétben vagyunk, de kérdeztem anyutol, hogy akkor miben hozom haza? vagy mégis honnan szedek gyerekülést? Erre a válasz az volt, hogy hát majd adnak a korházban ruhát rá és abban hazahozom és aztán elfutok venni neki 3 bodyt? Számomra ez elképzelhetetlen... A páromra nem szivesen biznam, elsö baba örülnek, ha a gyerekosztályt megtalálna.

2014. jan. 11. 10:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Én kétszer elolvastam a kérdést, mert először azt hittem, hogy anyukád vár babát. Mivel te vagy terhes és van gondolom egy önálló, édesanyádtól független életed, nem annyira látom át, hogy az ő babonássága miért befolyásolná a te életedet. Egy percig sem aggodalmaskodnék azon, hogy ő mit csinált, mikor terhes volt. Oké, hogy jóban vagytok, vagy szereted anyukádat, de ha ilyenekbe ennyire erőteljesen belekotyog, akkor ki fog készíteni mikor megszületik a baba. Hallgasd meg és csináld úgy, ahogy szerinted jó.
2014. jan. 11. 10:41
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Meg azt is figyelembe kell venni, hogy sok helyen a bútor csak rendelésre van, nekünk a kiságy 4 hét alatt készült el, a matracot is rendeltük, az vagy 6 hét volt. Szóval ezt is bele kell kalkulálni.
2014. jan. 11. 10:41
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mikor jött a köztudatba ez a marhaság, de azért régen sem így volt, hogy csak a szülés után...Főleg, amikor a nők, asszonyok maguk varrták a babakelengyét, be kellett szegni a pelusokat, a családon belül körbe forogtak a kis holmik. A "szülőszobai" csomagnak ott kellett már állni a tiszta szobában a komód fiókjában, amit sokszor a bába át is nézett.

A babakelengye megvásárlása rettenetesen jó dolog, elidőzni az apró holmik felett, és természetesen idő kell ahhoz, hogy az ember megtalálja, eldöntse, hogy az adott dolog megfelel-e neki. No, és a pénz sem mindegy.

Most még fitt vagy, de gondolj bele, majd amikor 36+ idősen kacsázol, örülsz, ha a kötelező köröket lemászod, nem még azon is aggódj, hogy miben hozd haza a kicsit. Ajánlott mindent átmosni, vasalni, a bútorokat praktikusan elrendezni, takarítani, ehhez idő is kell. Ráadásul lehet rossz idő is, nonszensz gondolat, hogy overallt, kocsikabátot, meleg plédet is ad a kórház...

Sokkal jobb úgy eltölteni az utolsó hetet, napokat, hogy a babarészleg kész, nincs más dolgod, csak várni a kicsit. :)

Nálam, az első gyereknél császár lett a vége, nem volt tejem, venni kellett cumisüveget, hazafelé még bementünk egy bababoltba, a patikába, a végére hulla voltam, nem hogy még akkor tartsunk nagy bevásárló körutat, aztán álljak neki mosni, vasalni, szobát rendezni...

2014. jan. 11. 10:50
 14/22 anonim ***** válasza:
66%

Magyarázd el édesanyádnak kedvesen, hogy manapság egy kisbaba szükséges holmijai nem 1000 Forint, hanem akár 100.000-ek. Mi nagyon odafigyeltünk, és igyekeztem a sok fölösleges modern lószart kihagyni, de így is rengeteg pénz.

A másik, ez a babona régen nagyon menő volt, ma már mindenki tudja, hogy ha az 1. héten megveszel mindent, akkor is lehet egészséges babád, és ha az utolsó héten sincsen semmid, akkor is lehet baja a picinek.

Ne hagyd utoljára, rengeteg dolog kell.

Csak egy kicsit, hogy beleláss (mi most végeztünk nagyjából, 31 hetes vagyok)

használt kiságy kókuszmatraccal hazsnáltan:15.000

Kisszekrény, pelenkázó, bútorok új: 40.000

Kisruhák 56-62-es méretből, új és használt 30.000

Tisztálkodási-eü eszközök: 10.000

Légzésfigyelő használtan: 15.000

babakocsi 3 funkciós(újonnan vettük): 70.000

textilpelus 16 db: 4000

Pampers pelus az első időkre: 4000

Ágynemű, takarók, lepedő, törölköző: 10.000

cumi, cumisüveg, orrszívó, rácsvédő:5000

Mellszívó: 8000

Nekem kórházi dolgok (hálóing, bugyik, melltartóbetét, betét, gátspray,stb ): 10.000

hősugárzó: 3000

szopipárna: 3000

sudocrem, vanish, babamosószer: 6000

fotelágy aludni, szoptatni a babaszobába: 30.000 FT

Ez kb 260.000 Ft, több dolog használtan, és a teljesség igénye nélkül. Nincs sterilizátorunk, cumisüvegmelegítőnk, babahintánk, amik nagyon hasznosak, csak épp nem férnek bele a keretbe.

És még így is kb 20.000 Ft-nyi költségünk van.

Ha lesz orvosod, a szülés kb 100.000

Ha akartok 4d uh-t, az is kb 10.000

Ha magánrednelésre jársz, alkalmanként 10.000

Ha kell babamérleg majd, 10.000

És ezek nem luxuscikkek.

Akik bababoltban vásárolnak be, nem állnak meg fél milla alatt.

2014. jan. 11. 10:54
 15/22 anonim ***** válasza:

Én babonás voltam/lettem első babával annyit mondták az ilyen marhaságokat, bár szerencsére nekem azt szajkózták, hogy a 36. hétig semmit.

Hát a 32. héten mikor kiderült, hogy bármelyik nap befektethetnek, mert kevés volt a magzatvizem, gyorsan az alap dolgokat megvettük, de lelkifurdalásom volt, mi lesz ha...

A 36. héten minden egyebet megvettünk, és nagy pocakkal, fájó-görcsölő lábbal, mikor állandóan pisilned kell, úgy hogy bármikor befektethetnek, fáradtan, és különben is... már a végét jártam....

Hát akkor elmúlt a babonám!!!!

Még egy ekkora hülyeséget nem hallottam, de kellett, hogy megtapasztaljam. Nekem nem volt segítségem, és nem is bíztam volna másra a váráslást!

2. gyereknél már most nézem a vásárolni valókat, és a 20. héttől bátran veszek bármit!!!! Akár előtte is! Viszont a 30. hétre mindennek meg kell lennie! Legalábbis nálam.

2014. jan. 11. 10:57
 16/22 anonim ***** válasza:

Hát ez elég vicces lenne :)

30-34 hét között mindent megvettünk. (24. héttől nézelődtünk, válogattunk) A 36. hét után pedig kész volt a baba rezidenciája is. Hozzá teszem kombi kiságyat vettünk, amit a férjem egyik barátjával majdnem egy teljes napon keresztül rakott össze!! Vicces lett volna ezt akkor kezdi el, mikor megyünk haza. Az ágynemű volt az egyetlen, amit nem húztam fel neki, gondolván, ki tudja mikor szülök, addig ne szállja a por. De már ez sem esett jól és kellemetlen volt, hogy nem volt minden rendben. Az ember ilyenkor nyugalomra vágyik, nem rohangálásra és felfordulásra...

Ruhát hazahozatalhoz vinni kellett, ahogy textilpelust, kistakarót, sapkát, kesztyűt, pelust, törlőkendőt, popsikrémet, hintőport.

Egyébként hogy gondolta, hogy a pár napos babával mentek vásárolni? Vagy neked beleszólásod sincs, mit vegyetek? Vagy kinéztek előre minden, a férjed meg hazacipeli, kimossa, kivasalja, mire hazamentek? Egyáltalán nem értem...

Úgyhogy nyugodtan nézelődjetek, 30. hét körül mindent elkezdhettek beszerezni babona ide vagy oda...

2014. jan. 11. 11:03
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én is ugyanezen a nézöponton vagyok, mint Ti.
2014. jan. 11. 11:05
 18/22 anonim ***** válasza:
Pár darabonként érdemes elkezdeni vásárolni, pláne, hogy már a felénél jársz. Mi mindenből újat vettünk, egy hónapban egyszer elmentünk vásárolni, hol egyik bababoltba, hol másikba, cunda-ba, ahol ami tetszett, akciós volt, volt rá pénz, azt megvettük. Babaszoba berendezése az ikea-ból van, mi is egy napig szereltük, hatalmas gardróbszekrénnyel. Nálunk anyósom próbálkozott, hogy babakocsit ráérünk venni, ha már megszültem, de 3 funkciósat akartunk, kellett a hordozó, hogy hazahozzuk. Meg tél közepe volt, 3 hónapos koráig el se mentünk sehová vásárolni, akkora hó volt. Örültem, hogy a teraszra meg az utcába kijutottunk levegőzni.
2014. jan. 11. 11:14
 19/22 anonim ***** válasza:
jaj istenem.... Mi már mire 7 hónapos terhes voltam minden megvolt.A baba ágy is a helyén volt. Jó is volt, mert 35 hetesen megnyíltam és majdnem megszületett. De aztán várt még 39. hétig a drágám. 8 hósan ki lett minden mosva, minden a helyén volt.
2014. jan. 11. 13:23
 20/22 anonim ***** válasza:

Igen, ez egy nagyon primitiv babona...

En az elso babanak es a masodiknak is a 20. heten mar javaban vasaroltam, szerintem a 30. hetre szinte mindent megvettuk. Nagyon sok a babakelengye, nem is olcso, erdemes lassan gyujtogetni.

Es ez igy van, ugye babahordozoban hozod, ha autoval jossz, ez kotelezo, vagy mozesben, ha gyalog. Sokszor korhazba is kell mar ruha, pelus. Ez egy buta babona, ebben nincs igaza anyukadnak.

2014. jan. 11. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!