Ma anyukam bejelentette, hogy a kicsinek elöre semmit nem szabad venni, kérdezem én akkor mikor? Vagy ki?
Régen így volt!
Anyu mesélte, miután megszült, akkor Apu meg Mama elment, vettek 3 kis inget, 3 nadrágot, 2 kardigánt, pólya s ennyi! Abban hoztak haza a kórházból, annyi volt az össze ruhám!
A baba ágyat, babakocsit kaptuk használtan, meg ruhákat, a Mózes kosarat is, amiben haza hoztak a kórházból:)
Dehogynem szabad! Sőt! A kórházban nem adnak ruhát hazahozatalra, tévedésbe van esve anyukád! Abban a ruhában kell a kicsit hazahozni, amit te beviszel! Az régen volt, ma már máshogy van!
Nem mellesleg, amikor hazamész a kórházból, akkor örül az ember, ha egyből hazajut, nem még szaladgáljon vásárolni!
Amúgy régen a terhesség egy bizonyos koráig babonából nem vásároltak semmit a gyereknek, mondván, aki időnap előtt bevásárol a baba számára, akkor a baba nem feltétlenül marad meg. De ez babona!
Nyugodtan vásárold meg a kelendő dolgokat a pici számára, anyukádra meg ne hallgass!
Régi babona. Én úgy csinálom, h a kicsi helyet foglalókat folyamatosan veszem a 16. héttől, a nagyokat csak áprilisban (lakásfelújítunk a baba érkezésére, nincs kedvem kerülgetni).
Nem kell nekik mondani, megveszed és elrakod.
Elég nagy pácban leszel, ha nem veszel semmit.
20 hetes vagy, szépen lassan el lehet kezdeni vásárolni.
Ruhákat lehet jól vaterázni, veszel az első két kis méretből bodykat, rugikat. Ne ess túlzásba, ami a ruhákat illeti, mert mindenki azt mondja, hogy hamar kinőnek mindent, nem kell sok.
De azért az alap felszerelések legyenek meg már a szülés előtt pár héttel, úgy mint a babaágy, hordozó, autosülés, meg hazahozós szett, stb.
Szerintem ebben ne hallgass anyukádra. Nem muszáj most fejvesztve rohannod vásárolni, de már kezdd el átgondolni, hogy miket vennél meg sorjában.
Én 23 terhes vagyok, van már mondjuk pár rugija, bodyja, ilyesmi. Jövő héten szerintem megrendeljük a babaágyat meg pelenkázőt. Szerintem egy-két hónap múlva indul nálunk a vásárlási dömping, vagy ha látok valamit jó áron, akkor azt megveszem.
Nyugodtabb leszel te is, ha ezekről gondoskodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!