Érdemes, hasznos pólyát vennem a kicsinek?
Sztem az elején nagyon jó. Nagyobb biztonságban érzi magát, nyugodtabb ha benne van, s te is könnyebben tudod ide-oda rakni. :) Nekem nagyon bevált. Nem kiabált annyit amikortól a pólyában volt.
3 hós kisfiú anyuja
Nekem január közepén érkezik a lányom és van pólyánk, kettő is.
Nem kellett venni, örököltünk.
Nagyon szépek és remélem hasznát veszem majd.
Nekem nagyon jókat alszik benne a most 1 hetes kislányom, de az első lányom is szeretett benne aludni! :D
Kuckósít neki! Én csak ajánlani tudom!
Utolsónak: a combcsont feje születéskor még fejlődik. Ahhoz, hogy ez megfelelően történjen az a legjobb póz amiben a kicsi a lábait ,,békapózban" felhúzza, ekkor illeszkedik jól a combcsont forgórésze az úgynevezett vápába.
Ez történik például a jól megkötött kendőben lévő babával. Ha a lábai nyújtott állapotba kényszerülnek, mint például a pólyában, vagy a legtöbb kenguruban, akkor a nem megfelelő illeszkedés miatt nem jó.
A rossz fejlődés csípőficamot okozhat, kezeletlenül egy életre megmarad.
A csípőficam megelőzésére jó a kendős hordozás, enyhe csípőficam kezelésére tornával kiegészítve (és gyógytornásszal egyeztetve!) is használható. A súlyos esetekben pedig Pavlik-kengyelt használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!