Most akkor 2 vagy 6 hetes terhes vagyok?
Ma voltam nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy 2 hetes terhes vagyok, de a neten minden kalkulátor azt írja és mindenhol azt olvasom, hogy 6 hetesnek kell lennem. Utoljára pont 6 hete menstruáltam.
Most akkor hány hetes vagyok és miért?
6 hetes terhes vagy. BIztos félreértetted az orvost. Két hetes terhesség az a megtermékenyüléskor van. 2 hetes terhességet sem a teszt sem az orvos nem lát.
Boldog babavárást.
Biztosan félre értetted a dokit. Ha visszamész akkor kérdezd meg. Az utolsó mesi első napjától számolják.
Boldog babavárást!
SZia!
A terhesség nagykönyv szerint 40 hét. A menstruáció 1. napjától a születés napjáig tart. Ez pontosan 10 holdhónap, 9 és fél naptári hónap.
Gyakorlatilag a terhesség 1-2 hetében még nincsen szó életről, mégis a 40 hetes terhesség része. 14. napon (nagykönyv szerint) megtermékenyül a petesejt, létrejön az új élet, de ekkor már 2 hetes terhességről beszélünk. Az első menstruáció kimaradása nagykönyv szerint a 28. nap, a terhesség 4. hete.
Az utolsó menstruációt a legkönnyebb megállapítani ezért így számolják. Az eltérő női ciklusok miatt, ezt uétrahanggal folyamatosan kontrollálják.
Például az én babám nem 14. hanem 21. napon fogant. Így menstruáció szerint ma 32 hetes vagyok pontosan, de a foigantatás és az UH miatt csak 31.
Nagyon szépen köszönöm! Én is pont így tudtam, csak azt hittem, valami különös orvosi zsargonról van szó, de beszéltem a védőnővel, aki azt mondta, hogy abszurdum, hogy 2 hetes legyek, vagy én értettem félre, vagy a 85 éves doki nem volt épp a legjobb passzban :P
Másfél 7 múlva megyek ultrahangra, akkor úgyis minden kiderül.
(Most is látszott uh-on, ami ugye két hetesen lehetetlen, meg akkor még a teszt sem +, hisz még csak a fogantatás történhetett meg.)
Még egyszer köszönöm mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!