Szerintetek 24-25 hetesen sok a + 12kg súlygyarapodás?
Ez iszonyatosan sok!
Én a 24. hétig -4 kg fogyásban voltam.
A java részét a súlynak a vége felé fogod felszedni.
Igen sok. De mihez képest? Mivel baromira vékony voltál a terhességed előtt, így bőven rád fért az a pár kg. Ennyi súlygyarapodás akkor lenne borzasztó, ha mondjuk 68 kg-osan kezdted volna a terhességet.
Amúgy az a bizonyos ló már most elszaladt, mert ennek a vége még bőven lehet 25-30 kg súlygyarapodás is a végére. Próbáld meg azért visszafogni magadat. Egyél, ami jól esik, csak ne sokat. És inkább apróságokat csemegézz, minthogy egyfolytában egyél.
Szerintem is sok, a java ezután jön még, mert a baba most kb 500 gr lehet. Én ennyi idősen +2-3 kg-nál tartottam, szintén 53 kg-ról indultam, és 62-vel fejeztem be. Jobban figyelj oda!
Boldog babavárást!
Én az elsőnél +15 kg-val mentem szülni kb azokkal a paraméterekkel, mint a tiéd (175, 55 kg).
Az elmúlt 3 évben sokat edzettem, jelenleg 63 kg vagyok (voltam). Az első 3 hónapban lement 5 kg - nem tudok sportolni, sokat kell feküdjek, tehát tuti, h izom is épült le - és még mindig nem híztam, a baba pedig pár nappal vékonyabb - tehát nem kisebb, csak gebe - a koránál, úh mondták, h tömjem magam.
Egyébként a védőnőd nem sikoltozott?
Kedves Kérdező!
Szeretném ha nem keserednél el a leírtak miatt.
A védőnők a 13 kg össz testsúlygyarapodást tartják a magyar átlagnak, nekem mégis ismerősi körben szerzett tapasztalatom alapján, ez hülyeség. Teljesen egyénfüggő, sajnos nagyon extrém módon reagál az emberek szervezete a hormonváltozásokra.
Valóban sok a 12 kg, főleg hogy azt mondják, amennyit a 30. hétig felszedsz, még annyi simán feljöhet a végéig.
Oda kell figyelni, de ha így is jönnek a kilók, sajnos nem tehetsz semmit, a babát azért táplálni kell. Lehet rengeteg víz van benned, és a szülés után rögtön lemegy 15 kiló. Ilyen is volt már.
Én a 26. hétig 3,5 kg-ot híztam, most sincs valami nagy hasam, és mégis repedezik a bőröm. pedig kenegetem. Ez is egy hajlam, csinálhatok akármit!
Úgyhogy fel a fejjel, ez sajnos egy kellemetlen oldala a terhességnek, figyelj oda nagyon az étkezésre, de ezmiatt ne ess depresszióba.
Nagyon karcsú trstalkatról kezdtél, rajtad sokkal több elfér :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!