Szerintetek 24-25 hetesen sok a + 12kg súlygyarapodás?
Én 57 kg-ról indultam, 171 cm vagyok, szóval hasonló testalkatú lehetek mint te.
20. héten jártam pont 12 kg plusznál, mondta is a védőnő, hogy elértem a maximum felszedhetőt, mostmár ne hízzak. A végére (41. héten szültem) +25 kg lett.
Szerencsére semmi bajom nem lett belőle, vizesedni nem vizesedtem abszolút, pedig a 3. trimeszterem nyárra esett. Szülés után 2 hónappal már 60 kg voltam (meg vagyok azóta is).
Én sem értem a lepontozgatót, az kap hasznos minősítést a válaszára, aki azt írja, hogy igen, ez az, nyugodtan minden kismama hízzon, amennyit akar? A kérdező nyilván érzi, hogy a felszedett súly sok. Igenis az, mert bár tényleg az elején vékonyan indult, de most már nagyon oda kell figyelnie, hogy a végére ne legyen ennek a duplája. Hiába fér el valakin a felszedett súly, a terhesség vége felé egy csomó bajt okozhat, és itt ez a fontos, nem a testalkat kérdése. Igen, sokan megússzák a +25kg-ot gond nélkül, de sokaknak komoly komplikációkat okoz!!! Valaki írta, hogy "aki toxemia miatt hízott...", ez oda-vissza dolog, nem a toxemia miatt hízik egy kismama (max.a végén a vízháztartás felbomlik), de főleg nem a babavárás első felében. Attól pedig egy kisbaba sem fog több tápanyaghoz jutni, hogy az anyukája a nem megfelelő étkezés miatt hízik. Régen elavult már az a hozzáállás, hogy kettő helyett kell enni. A lepontozgatás pedig azért zavaró, mert a kismama és a baba egészségét óvó válaszokat minősítette le valaki "nagyon hozzáértő".
Sok eddig a 12 kg, de meg tudod fogni kedves kérdező, ha mostantól tényleg odafigyelsz a táplálkozásodra és mozogsz sokat (séta, kismamatorna...). Boldog babavárást.
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat. A lepontozás nem tőlem ered, minden válasznak örülök, mert tudok miből építkezni.
Igyekszem odafigyelni, egyáltalán nem eszek sokat, nem nasizok , de mégis jön fel a kiló. Ez valószínűleg genetika, bár azelőtt ilyen problémám nem volt. Édesanyám + 20kg-mal ment szülni és kb 5-6 hónap alatt vissza is tudott fogyni 54 kg-ra.
A védőnőm nem intett diétára, mivel minden eredményem rendben van, sőt nem is látszik rajtam az a sok plusz, csak a pocim nőtt meg leginkább. Orvosom szerint a 15kg-nál jó lenne megállni, de Nálam a 18 is még megengedhető. Kell a tartalék, hogy kitudjam normálisan hordani a babát, mindenféle komplikáció nélkül.
Persze van akinek nem kell ennyi súly ehhez, irigykedem :)
Mindenkinek boldog babavárást. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!