Mekkora súlygyarapodás megengedett a 27. hétig? Kell változtatnom étkezésen?
Ez így kevés info. Ha vizes vagy, azt tudják, mitől van? Esetleg lehet sómentes, zsírszegény diétával próbálkozni, kimondottan a vizesedés ellen, de csak ha nem találnak okot rá.
A "rendes étel normális fogyasztása" is relatív, a pörkölt nokedlivel rendes étel, de egy felnőtt adagban kb. 1000 kalória lehet, neked meg egész nap kéne kb. 2000.
Egész sült csirkecomb salátával (öntet nélkül) kb. 500 kalória. 1 normál szendvics zsemléből szintén kb. 500, attól függ persze, mi van benne. (1 kakaós csiga kb. 350, viszont egészségtelenebb.) 1 dl 100%-os gyümilé 50 kalória.
Az első 2 trimeszterben nem kell több kalória, mint terhesség nélkül, az utolsóban is csak kb. 150-nel kell több, ami kb. 2 dl tejnek felel meg.
Szerintem próbálj kicsit számolgatni, és reggel-délben-este enni, ne amikor megkívánod.
Nem tudom,hogy mekkora megengedett..én a 23.hétre 10 kilóval voltam nehezebb,nem foglalkoztam azzal,hogy mikor mit és mennyit eszem..csak ettem amit megkívántam és kész.A csokit,sütit azt végig kívántam,még az utolsó hetekben is.
A 23.héttől azt mondta a védőnőm,hogy ez így nem mehet tovább és diétára fogott..azt mondta,hogy csokit ennék,akkor egyek müzlit,meg egyem a puffasztott rizst kenyér helyett..hát végül is hellyel-közzel be is tartottam.A 23.héttől a 38.hétig már csak 5 kiló jött fel,aztán az utolsó 2 hétben 1 kilót leadtam.
3 hós fiú anyukája
Nekem szüléskor 20 kiló ment le - vagyis annyira vizesedtem, pedig csak a 33. héten kezdtem. A végén már csak egy szétvágott cipőt tudtam hordani és sajnos a bőröm is nagyon kinyúlt, hiába fogytam le.
Önmagában a 12 kiló nem sok hízás (10-15 között van a normál a végéig), de ha már most úgy látod, hogy elkezdtél vizesedni, érdemes lenni tenni ellenne, mert valószínűleg egyre gyorsabban lesz rosszabb... Elsősorban mozgással segíteni magadon (napi fél óra kilépős séta, amikor már/még nincs meleg, lájtos vénás torna, pl. láb felemel és bokakörzés meg integetés, ha sokat ültél-álltál, óránként lábujjhegyre állások...), éjszakára, üléshez a lábaidat polcold fel, aztán tarthatsz almanapot ( egy héten egyszer csak azt egyél), kerüld a sót, és igyál sok folyadékot.
Viszont rajtam nem som víz volt,az ujjaim vizesedtek..szülés előtt 3-4 nappal viszont olyan mértékben bevizesedett mindkét bokám,hogy még a lábam szárán is víz volt,olyan kemények voltak,hogy úgy éreztem,hogy fa lábam van.
Utolsó voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!