8hetes terhes vagyok, van egy nem igazán beszámítható cicám (még egy hétig van nálam), és szétkarmolta a karomat. Vérzett, bedagadt. Lehet valami bajom?
Karmolástól szerintem nem lehet toxoplazma fertőzést kapni, max. elfertőződik a seb (mutasd meg dokinak vagy fertőtlenítsd házilag, ilyenkor gyengébb az immunrendszer).
Macskaürüléket ne takaríts (be is lehet lélegezni a fertőzést).
Hat ez nem tul szerencses, hogy ennyire szetkarmolt. Pont az elso trimeszter a legveszelyesebb a toxoplazma virus szempontjabol. Remeljuk, hogy atestel mar a betegsegen a terhesseged elott....es sajnos egyeb mas betegseget is hordozhat....fergesseg stb.
De azert ne parazz annyira ra, mert az a babanak se jo:) vigyazz magadra! 31hkm
Nem lesz bajod.
Akkor kapnad el a toxoplazmat, ha pl.a kakijahoz nyulkalnal az alomban, de elkaphato nyers gyumolcstol, hustol is.
Kicsi meg, gondolom, jatszana, probald meg jatekkal lefoglalni, pl.botra kotott toll, pluss, amit belogatsz neki.
Ismered a mondást? Ki..sztam volna mint macskát sz...ni.
(pedig imádom az állatokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!