Fogamzásgátlót szedek ez a 4. hónapom. Szombaton hagyom abba és jön a 7 gyógyszermentes nap, de tegnap óta kicsit vérezgetek. Ez mitől lehet? Terhes lehetek?
1. Szedtél be antibiotikumot, vagy egyéb gyógyszert az elmúlt napokban?
2. Minden szemet rendesen bevetted?
Ezrk okozhatnak vérzést ugyanis, mert a fenti két esetben kiürülhet a hormon a szervezetedből vagy gyengülhet a hatása.
3. Valami gond van a tablettával és esetleg nem véd rendesen.
Szerintem menj el orvoshoz és kérd ki a véleményét! Addig pedig kiegészìtő védekezés kell!
Azért fogamzásgátló mellett sem működik mindig minden előírásszerűen. Fog. gátló mellett is van, hogy néha vérezget az ember, vagy éppen nem a szokásos pl. gyógyszerszünet 4. napján, hanem a 6. napon jelentkezik vérzés.
Nekem egy olyan kérdésem lenne kérdező, hogy nem voltál véletlenül együtt a pároddal a vérezgetést megelőzően? Mert ha éppen picit erősebben csináltátok vagy nem voltál úgy benedvesedve, vagy mélyebbre sikerült a hatolás, akkor azért is előfordulhat, hogy vérzel.
Én is szedtem évekig fog. gátlót és velem is előfordult, ugyan nagyon ritkán, de megesett, hogy volt 1-2 nap pici vérzés, aztán elmúlt és a szokásos időben megjött rendesen a vérzés. Vagy éppen 1-2 napot csúszott a vérzés időpontja. És egyszer sem voltam közben terhes.
Én azt mondom, hogy szedd tovább nyugodtan a gyógyszert, de ha nem múlik a vérzés hosszabb időn át, vagy éppen nem jön meg rendesen, biztos ami biztos alapon csinálj tesztet és menj orvoshoz.
De ha minden rendben volt a szedéssel, akkor azért nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy terhes legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!