Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, akik megkérdeztétek...

Kismamák, akik megkérdeztétek a nőgyógyászotokat a H1N1 oltásról, milyen választ kaptatok tőle?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy mennyire vannak más véleményen a nőgyógyászok.
2009. nov. 29. 20:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

utolso vagyok most olvastam a fokhagymás tippet:)

én is eszek minden nap nyersen kettőt és + sok c vitamin ahogy csak lehet és lekopogom de amugy én sem voltam még soha életemben influenzás

sőt egyszer voltam nagyon beteg lázas de az is csak 13 évesen azóta soha!!!de lekopogtam!!!!!!

2009. nov. 30. 09:51
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is be lettem oltva az első trimeszterben, nem tudtam, hogy baba van a pociban. A nőgyógyász utólag megnyugtatott, hogy nem okozhat gondot a védőoltás.
2009. nov. 30. 10:35
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
A nőgyógyászom már két hónapja mondta,hogy ő oltásellenes volt,de megváltozott a véleménye,amikor elmondták neki egy konferencián,hogy Amerikában a kismamáknál milyen súlyos szövődmények léptek fel a H1N1 miatt,sokan bele is haltak! De azt mondta,ezt mindenkinek magának kell eldönteni. Ő oltáspárti,és a rendelőjében több orvosfeleséget is mutatott aki beoltatta magát terhesen. Engem ez meggyőzött,több mint két hete beadattam az oltást. Nem lett semmi bajom utána. Múlt héten azt mondta,egy biztos,hogy a magzatnak nem árt az influenza elleni oltás.
2009. nov. 30. 11:10
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is javasolta az orvosom,de nem csak H1N1 ellenit,hanem a sima influenza elleni védőoltást is.Én ma oltatok!
2009. nov. 30. 11:14
 15/22 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem, én még soha nem voltam influenzás, ami tipikus tünetek el szoktak hangozni, én nem tapasztaltam még, tavaly konkrétan megfáztam, azért volt egy kis lázam, de nem ment 38 fölé. Nyugtatgathatnám ezekkel is magam, hogy most sem fogom elkapni, de nem szeretnék azok között a pár kismama között lenni, akik már szinte tüdő nélkül fekszenek az intenzív osztályokon.

A kutatások arról szólnak, hogy a vitaminok megelőzésre nem igazán használnak, hanem a felépülésnél van szerepük. Soha nem oltattam még be magam semmilyen vakcinával, de most a pocimban lévő baba miatt, kivételt teszek. Nem lehet úgy élni, hogy 1 méternél közelebb ne kerüljön hozzád senki, azon belül kaphatod el a vírust, mivel cseppfertőzéssel terjes.

2009. nov. 30. 11:50
 16/22 anonim ***** válasza:
82%
Nekem csak egy bajom van ezzel az oltással. Hogy tudja bárki is biztonsággal állítani, hogy a gyereknek nem lesz baja tőle?! Lehet egy éves korában kiderül valami, amit az oltás okozott, de soha senki nem fogja azt mondani, hogy az oltás miatt van, mert nem tudják bizonyítani és amúgy sem merne senki ilyet állítani. Majd évtizedek múlva talán. De egyenlőre amíg nem volt ez a H1N1, addig kismamák, semmilyen oltást nem kaphattak, ezért nem is ajánlották az egzotikusabb országba való utazást. Nekem fura, hogy pont ez az egyetlen oltás meg adható. De hát még nem is tesztelték kismamákon! Mert vajon melyik őrült kismama engedné, hogy kísérletezgessenek rajta és a magzatán? Igen, betegedtek meg kismamák is, de hát a sima influenzában nem betegednek meg? Dehogynem, csak épp arról már nem szólnak a híradások, egyrészt mert évente 2x járvány van és már megszokott, másrészről az államnak, gyógyszergyártóknak most nagyon nagy szüksége volt rá, hogy a lakosság megvegye és állja a rengeteg oltóanyag árát. Tehát nekem gyanús ez az egész, én mindenesetre megmaradok a fokhagymás trükknél, amit ide is már leírtam nektek. Ebben sokkal jobban hiszek mint az oltásban. Sokkal nagyobb mocskosságok mennek a világban, mint azt mi egyszerű emberek átláthatnánk.
2009. nov. 30. 11:58
 17/22 anonim ***** válasza:
81%
utolsóval értek egyet!!!
2009. nov. 30. 12:19
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

11.50-es! Teljesen egy cipőben járunk,én sem szoktam influenzás lenni,pedig gyerekközösségben dolgozom/dolgoztam eddig/. Most beadattam a H1N1 elleni oltást. Kérdezném tőled,hogy a szezonálissal is oltattad magad most? (bocs a kérdezőtől)

11.10-es vagyok

2009. nov. 30. 12:52
 19/22 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta mikor megkérdeztem h oltassak-e : " Minek? Ha meg megtörtént a baj: miért nem? "
2009. nov. 30. 15:37
 20/22 anonim ***** válasza:
84%

11:50-es vagyok, a szezonálist azt nem adatom be, annak nincsenek ilyen komoly szövődményei. A H1N1-nél jellemző a rendkívül magas láz, ami napokig levihetetlen és a vérzéses tüdőgyulladás. Ez utóbbiért az, amiért az emberek az intenzívre kerülnek, mert elhal a tüdő szöveteinek nagyrésze, vérzik, így nem képes megfelelően ellátni a szervezetet oxigénnel. Ahogy írtam nem szeretnék azon kevés emberek közé tartozni, akiknél ez kialakul a vírusfertőzéstől.

Beszéltem egy gyógyszerésszel is, aki azt mondta, hogy az oltóanyag már önmagában is olyan kis mennyiségű, ami felhígul a mi 6-7 liter vérünkben, aztán a méhlepény is megszűri, tehát olyan minimális az a mennyiség, ami eljuthat a babához, hogy az nem árthat neki. A vírus meg elölt eleve. A higany szerves kötésben van, ami egyébként is 1 nap alatt távozik a szervezetből.

De ha megnézi mindenki, hogy pl. a terhes vitaminnál is és a többi gyógyszernél is, amiket szedünk, hogy milyen összetevők vannak felsorolva a dobozon, akkor azok is elrettenthetőek lehetnek. Én pl. egy gyógyszernél feleslegesnek tartom, hogy színes legyen, mert az is plusz vegyi anyag bevitel és mégis, a többség színes.

De akkor a boltban vásárolt élelmiszereket is hagyjuk ott a polcon. Ha ezeket jobban figyeljük, lassan már levegőt sem merünk venni.

2009. nov. 30. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!