Kikérted az orvosod véleményét az őssejtlevétellel kapcsolatban?
Nekünk az volt a dilemmánk, hogy hiába vetetjük le, és tárolják, ha pl. ne adj Isten kellene, akkor meg nem lenne még 5-6 millió magára a kezelésre. De az egyik cég köt mellé biztosítást is, és abban benne van a szülők utazása, meg a kezelési költségek x millió ft-ig.
És 70 valahány féle betegséget már tudnak vele kezelni elvileg.
De még dilemmázunk, bár arra hajlunk, hogy levetetjük.
Én úgy gondolom, hogy az őssejtkutatás manapság az egyik "legfelkapottabb" területe a betegségekkel kapcsolatos kutatásoknak. Lehet, hogy ma még nem lehet olyan sok mindenre hasznosítani, de biztos vagyok benne, hogy 10-15 év múlva már az őssejtterápia is bevett gyakorlat lesz a gyógyításban.
Annak is igaza van, aki szerint hiába van őssejt, maga a felhasználás is sokba kerül. De ilyenkor mindig azok a szülők jutnak eszembe, akik a föld alól is próbálják "előkaparni" a pénzt a gyerekük gyógyítására. Pl. eladják a lakásukat, műanyag kupakokat gyűjtenek, alapítványt hoznak létre, járják a várost és adományt gyűjtenek....stb.
Szóval ha baja lenne a gyerekemnek, én is biztos minden követ megmozgatnék, ha tudnám, hogy valahogyan lehet rajta segíteni. És az első lépést most tudom megtenni.
Olyan ez, mint a biztosítás, az ember 20 év alatt rengeteg pénzt kifizet a lakása, kocsija biztosítására, általában tök feleslegesen, de jó ha van. Ugyanezt ne tegyem meg a gyerekemért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!