Igaz hogy a terhesvitaminoktól nagyobbak a babák? Ti meddig szedtétek? Naponta? Mekkorra lett? Hogy érhetném el hogy ne legyen nagy, mert nagyon kicsi a csípőm?
Én végig szedtem, minden nap, mégis csak 3000g-mal született a babám, pedig még túl is vittem pá nappal.
Nem a sok vitamintól lesz nagy szerintem.
Szerintem is genetika függő, nem vitamin függő!
A környezetemben (nagyjából velünk egy időben) 4 baba született. Mind végig szedték, naponta a terhesvitamint és mind kisebb súllyal születtek, mint az én lányom. 3300 g volt a legnagyobb baba, a legkisebb 2600 g!
Ezzel szemben én csak 2 naponta szedtem, a 36. hétig (heti 3 szemet kb), mikor hogy sikerült :) mégis 4150 g lett a lányom.
Szóval emiatt nem kell aggódni, nem ezen fog múlni!
én olyanról még nem hallottam, hogy valakinek a terhes vitamin miatt lett nagy babája.
olyanról viszont igen, aki nem szedett vitamint és hiába evett zöldségeket éjjel nappal, elvetélt. Sőt olyat is, akinek teherbe esni se sikerült, elkezdte szedni a vitamint és rögtön bekapta a legyet. Te döntesz :) Szerintem szedd, első trimeszterben kötelező, akkor fejlődik ki a baba összes szerve. Utána elég 2-3 naponta.
"Hogy érhetném el hogy ne legyen nagy, mert nagyon kicsi a csípőm?"
Nem akarlak megbántani, de ez most komoly?
Örülj neki, hogy szépen növekszik. Konkrétan én magasról teszek arra, hogy keskeny a csípőm, mert terhes vagyok. A baba mindenképp ki fog jönni normál úton, vagy császárral. Vagy az elhízás miatt aggódsz? Majd leadod. A fix csontozat óriási tévhit. A súly gyarapodásával szélesedik a medence, csípő, és minden, mert úgy képez a test stabil vázat. Ha kisebb a felesleg rajtad, akkor pedig keskenyedik a csípő és a többi is. Nyilván ez nem arra értendő aki versenyszerűen sportol.
Szóval, pont ne a csípőd miatt aggódj, ha terhes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!