Csak akkor jelenik meg valaki hasán a linea negra, ha terhes?
Figyelt kérdés
2009. nov. 28. 18:29
1/5 anonim válasza:
Nekem még nem jelent meg,pedig lassan 16 hetes leszek.
2/5 anonim válasza:
Nekem se jelent még meg, 15 hetes vagyok. Viszont (tényleg rasszizmus nélkül) a cigány lányoknak ott van már a terhesség előtt is... Tanítok és szinte minden cigány kislánynál/nagylánynál láttam a csíkot.
3/5 anonim válasza:
Minden nő hasán ott van ez a csík, akkor is, ha nem terhes. Csak ekkor még nem látszik. Ezért is hívják latinul linea albának, magyarul fehér vonalnak. Terhesség alatt a hormonok miatt előfordulhat bőrpigmentáció a testen több helyen, többek között a hason is. A linea alba is ilyenkor szokott megsötétedni: sötétebb bőrszínű kismamáknál jobban, mint világos alapszínűeknél. Ilyenkor hívják ezt a vonalat linea nigrának, fekete vonalnak.
Terhesség után a vonal ismét elhalványodik.
4/5 anonim válasza:
én 27 hetes babás vagyok és nem rég lett csak látható!
5/5 anonim válasza:
Nekem mindig volt(és nem vagyok roma:-) Terhesség alatt meglepő módon kicsit halványodott. A végére azért látszódott,de nem túlzottan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!