30 év alatti kismamák! Integrált teszt, kombinált teszt?
26 voltam, amikor az első fiamat vártam. Most 29 vagyok a másodiknál. Mind a kettőnél megcsináltattam a kombinált tesztet, és azóta is ajánlom mindenkinek. Ezt a vizsgálatot pont nem tartom feleslegesnek és pénzkidobásnak.
A második babánál alacsony lett az Afp, de ahelyett, hogy aggódnunk kellett volna még 2-4 hétig (a 20. heti nagy genetikáig), nyugodtak lehettünk.
Én 33 éves vagyok, mi integrált tesztet csináltattunk, de ha újra döntenem kéne, nem csináltatnám meg. Drága, becsült kockázati érték, amit sok minden befolyásol (kor, súly, lombik-e vagy nem, stb.), nekünk visszajött magas kockázati érték a Down-ra, és amíg el nem mentünk genetikai ultrahangra, csak ettük a kefét és idegeltük magunkat.
Az Afp egy elavult vizsgálat, nagyon sok országban nem is csinálják már, úgy volt, hogy itthon is eltörlik, ha jól tudom.
Szerintem sokkal többet ér, ha elmentek az Istenhegyi Géndiagnosztikába genetikai uh-ra.
23 évesen vártam az elsőt, 27 évesen a másodikat, egyiknél sem csináltattam egyik tesztet se. Az elsőnél a dokim rám bízta a döntést, azt mondta fiatal vagyok, semmi kóros előzmény a családban, ő nem erőlteti.
Másodiknál ugyanaz a doki ugyanazon okok + egy már megszületett egészséges gyerek miatt ismét nem erősködött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!