Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30 év alatti kismamák! Integrá...

30 év alatti kismamák! Integrált teszt, kombinált teszt?

Figyelt kérdés
27 éves, 12 hetes kismama vagyok. Jövőhéten megyek a 12. heti vizsgálatra, így el kellene döntenem, hogy kérem e valamelyik vizsgálatot. A családban semmiféle rendellenesség nem volt. Első terhességem. Megcsináltatnátok ebben az esetben a tesztet? A sima AFP jó valamire? Ha az AFP-nek nem jók az eredményei akkor van még valami lehetőség a pontosabb szűrésre? Vagy addigra már késő?
2013. dec. 28. 17:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
afp nem ad megbízható eredményt, legtöbb doki alapból ajánlja a további vizsgálatokat.
2013. dec. 28. 19:04
 12/29 anonim ***** válasza:
Én 30 évesen csináltattam kombinált tesztet, egyrészt mert sokkal hamarabb ad infót, másrészt így nem kellett elmennem AFP-re. Nekem csak plusz 5000 volt az amúgy fizetős uh mellett és a doki ott a rendelőben le is vette a vért az ultrahang után. Nekem megért ennyit.
2013. dec. 28. 19:12
 13/29 anonim ***** válasza:

26 voltam, amikor az első fiamat vártam. Most 29 vagyok a másodiknál. Mind a kettőnél megcsináltattam a kombinált tesztet, és azóta is ajánlom mindenkinek. Ezt a vizsgálatot pont nem tartom feleslegesnek és pénzkidobásnak.

A második babánál alacsony lett az Afp, de ahelyett, hogy aggódnunk kellett volna még 2-4 hétig (a 20. heti nagy genetikáig), nyugodtak lehettünk.

2013. dec. 28. 19:23
 14/29 anonim ***** válasza:

Én 33 éves vagyok, mi integrált tesztet csináltattunk, de ha újra döntenem kéne, nem csináltatnám meg. Drága, becsült kockázati érték, amit sok minden befolyásol (kor, súly, lombik-e vagy nem, stb.), nekünk visszajött magas kockázati érték a Down-ra, és amíg el nem mentünk genetikai ultrahangra, csak ettük a kefét és idegeltük magunkat.

Az Afp egy elavult vizsgálat, nagyon sok országban nem is csinálják már, úgy volt, hogy itthon is eltörlik, ha jól tudom.

Szerintem sokkal többet ér, ha elmentek az Istenhegyi Géndiagnosztikába genetikai uh-ra.

2013. dec. 28. 20:04
 15/29 anonim ***** válasza:
Én most 22 hetes 29éves kismama vagyok, én is elvégeztettem a kombináltat, nekem megérte a +9000ft-ot hogy nyugodtan aludhassak.
2013. dec. 28. 20:08
 16/29 anonim ***** válasza:
26 evesen megcsinaltattam a kombinaltat. Ha van ra keret, akkor en mindenkepp ajanlom.
2013. dec. 28. 21:13
 17/29 anonim ***** válasza:

23 évesen vártam az elsőt, 27 évesen a másodikat, egyiknél sem csináltattam egyik tesztet se. Az elsőnél a dokim rám bízta a döntést, azt mondta fiatal vagyok, semmi kóros előzmény a családban, ő nem erőlteti.

Másodiknál ugyanaz a doki ugyanazon okok + egy már megszületett egészséges gyerek miatt ismét nem erősködött.

2013. dec. 28. 21:53
 18/29 A kérdező kommentje:
köszi, akkor azt hiszem, én is megcsinaltatom a kombinált tesztet.
2013. dec. 29. 07:58
 19/29 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Bocsi az offert. Komolyan jol lattam 9 ezrr ft?? Nekem a vedonom azt mondta itt 30.000 a kombinalt teszt... most multam 13 hetes, 22 eves vagyok, es nem csinaltattuk meg, az uh-n minddn tokeletes. Elso babanal (4eve) ingyenes volt!
2013. dec. 31. 08:57
 20/29 anonim ***** válasza:
Nálunk 9.000 volt csak a kombinált,ha integrálttal együtt kéred,amit persze csak később végeznek el,akkor 20.000 a kettő együtt.
2013. dec. 31. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!