Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A beágyazodástol kell számolni...

A beágyazodástol kell számolni a 40 hetet?

Figyelt kérdés

épp egy terhességről szóló könyvet olvasok.(dr.Rákóczi István-Gyermeket várunk)még az elején járok,de máris találkoztam egy számomra megdöbbentő dologgal,amit most nem nagyon értek. idézem: "a megtermékenyítés utáni napokban a megtermékenyített petesejt a méhbe kerülve megkezdi40hetes növekedését." no ezt bogozzuk ki:D

pár sorral feljebb irta a könyv h a megtermékenyülés után un. szedercsíra lesz, 4 nap után csírahólyag, ami kb a 7ik napon jut el a méhkürtön át a méh üregébe, majd ott bágyazódik.

tehát akkor mikor azt mondom(ill a doki mondja:D) h pl 12hetes a magzatom, az azt jelenti h 12hete fejlődik a méhemben, de valojában már egy héttel elötte megfogant,tehát akkor történt a megtermékenyítés?

jo lenne ha olyan válaszokat is kapnék, akik biztosak benne, rákérdeztek, beszéltek erről akár az orvosukkal, vagy eü végzettségűek. persze véleményeknek is örülök:)csak jo lenne tudni!:)köszi előre is

2009. nov. 26. 21:59
 1/6 anonim ***** válasza:
A 40 hetet az utolsó menstruáció első napjától számítják, éppen azért, mert nem lehet pontosan meghatározni, hogy mikor történt a megtermékenyítés. Ez általában a ciklus felénél következik be. Tehát, ha azt mondod, 12 hetes terhes vagy, a magzat kora igazából csak 10 hét, ha 28 napos ciklust veszünk és a megtermékenyülés a 14. napon történt.
2009. nov. 26. 22:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Mivel a fogantatás pillanatát biztosan nem lehet megállapítani, az utolsó menzesz első napjától számolják a várandósság heteit. Tehát valójában az első 2 héten cirka még sehol sincs semmi.
2009. nov. 26. 22:06
 3/6 A kérdező kommentje:

aham..hát ez számomra ujdonság..a bébim ülőmagassága alapján mondta az rovos h 12 hetes és 4napos a magzat(kb). tehát akkor valojában csak 10hetes? (bocsi ha ostobaságnak tűnik a kérdés, még nem vagyok elég tájkozott:D)

no a papiromon az van(kombinált teszt eredményen) h terhességi kor:

16hét 2nap(utolsó mensesből számitva),

12hét 5nap (ultrahang/biometria alapján)

de a 12hét 5nap a beágyazódástól vajon, vagy a fogantatástól?(erre iránylt az eredeti kérdés)

nekem ez elég kusza h akkor most mi van:D majd a dokimtól megkérdem ha legközelebb megyek,de az még jopár hét(mert most voltam a hét elején)

2009. nov. 26. 22:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Ezen ne problémázz. az igazi kora az uccsó mensi első napjától számolandó. Ha az UH mást ír, akkor lemaradés van a baba fejlődésében. :(

39+4km

2009. nov. 27. 06:18
 5/6 A kérdező kommentje:
mivel én pcos vagyok,s idén össz-vissz 3 mensim volt, ez nálam nem tul mérvadó..sajnos...na mindegy, sokkal nem lettem okosabb,de azért köszi, és majd megkérdem az orvosom:D
2009. nov. 27. 09:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Mit nem értesz ? :) ha 12 hetes terhes vagy, a babád 10 hete fogant. és a szedercsíra állapotában már babának számít. :) De hiába fiatalabb a baba, mint amennyi a terhességi idő, attól még úgy számolják. [link] itt van kalkulátor, amivel kiszámolhatod
2009. nov. 27. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!