Refluxos kismamák! Válaszolnátok?
Már mindent próbáltam több-kevesebb sikerrel, eljutottam odáig, hogy feküdni már egyáltalán nem tudok :(
Utolsó reménysugaram a Salvus víz, amit nagyon sokan dícsérnek, hogy milyen jó.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan kell inni?
Evés előtt vagy utána, a napi 2 dl-t hány alkalomra elosztva?
Akinek használt, leírná hogyan itta?
Én jéghidegen ittam (különben borzalmas :D) és csak akkor, mikor kezdett égni a gyomrom, akkor kb. 3-4 kortyot.
Ha nagyon-nagyon fájt, akkor gyógyszertári szódabikarbónát oldottam fel kis vízben, az mindig segít (de nem szabad valamiért túl sűrűn használni). Ez a vége felé fordult elő többször, amikor pl. arra riadtam fel éjjel, hogy majd meg fulladok, mert a visszafolyó sav szétmarja a torkom és iszonyatosan köhögtet :(
Kb. ülve aludtam már a végén, úgy ment valamennyire. És a Pi víz is jó, ha hozzájutsz próbáld ki!
Kitartás és boldog ünnepeket! :)
Köszi a választ :)
Az a baj, hogy nekem már folyamatosan ég a gyomrom, igazából evéstől függetlenül, előtte is-utána is :(
Ma már többször kortyolgattam belőle, kissé jobb lett tőle, de nem múlt el teljesen, bár gondolom, ennek is idő kell, remélem pár nap múlva már jobb lesz
Igen, az alvás már nekem is nagy gond, mert ülni sem tudok sokáig, mert a lábaim visszeresek és vizesednek, így ha sokáig ülök, akkor az is elkezd fájni :(
Már azt is próbáltam, hogy a hátam megemelem féligülő helyzetbe, a lábaimat közben felpócolom, de ebben a testhelyzetben kb fél percig bírtam :))
Na mindegy, akkor marad a hetek számlálása, végülis már nincs annyira sok hátra :)
Neked is nagyon boldog ünnepeket!
35 hkm
Próbáld ki a Pi vizet, hátha.
Mivel vizesedsz is, óvatosan a Salvussal, mert elvileg abban is "só" van, amitől tovább vizesedhetsz :(
A szódabikarbónás trükköt esetleg próbáld meg lefekvés előtt, hátha segít és alszol egy jót :)
Gyógyszertári szódabikarbónám nincs itthon, csak a sima étkezési.
Az is jó? És mennyi kell belőle?
óóóóóóóóó hát persze hogy jó, énnekem egy fél kiskanálnyi szó szerint AZONNAL hat
ne kínozd már magad hanem vedd be
Alapvetően nem vagyok refluxos, a terhesség hozta elő. Tükrözésen ugyan nem voltam, mert mire lenne időpont, addigra megszülök, de több orvos is a tüneteim alapján a refluxot mondta, mint kiváltó okot.
Eleinte csak ritkán, étkezések után jelentkezett a probléma, de mára már odáig fajult, hogy szinte egész nap folyamatosan ég a gyomorszájam, és egyre jobban :( És nem csak fekvéskor, hanem ülő helyzetben is.
A bal oldalon fekvés nem igazán jött be, azon az oldalon fekve erősebb a fájdalom.
Próbáltam már a vény nélküli terhesség alatt is szedhető szerekből mindent, ideig-óráig hatottak, még a Gaviscon volt, ami eddig a legjobban bevált, de mostmár sajna az is kevés :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!