Most akkor hol kell lennie a magzatnak? Már totál kiborultam.
Én az orvosomban sokkal jobban bíztam, mint a védőnőmben, meg az "egyik ismerősömben".
Hidd el, majd a doki mondja, ha rossz helyen van. Ezen ne parázz!
Na már most láthatod, mennyi sok "hozzá értő" van (sajnos a védőnőt is ebbe a csoportba kell sorolni, ezt a baromságot, hogy "emeljük meg az ágy végét, hogy a baba feljebb kerüljön"???).
Ne aggódj a természet jól kitalálta ezt, a babád akkor és annyit fog nőni, amennyit kell.
A szívhangot általában alul szokták keresni, ez is normális.
Amúgy 20 hetesen éri el a köldök vonalat a méh, szóval most egy picivel lehetsz fölötte, ha megnézed magadnak.
Az én dokim azt mondta, hogy nincs két egyforma pocak.
Az én kislányom folyamatosan vándorol. Van, amikor egészen fent van a köldökömnél, van, amikor egészen lent van a szeméremcsontnál. Még bőven van ideje úszkálni.
Ez meg, hogy az ágyon fekvéstől feljebb megy... nagy baromság, már elnézést.
20 hetesen a méh fundusa eléri a köldök vonalát, vagyis a méhed "teteje" van köldök vonalban, most már egy picivel túl is van rajta.
Nem kell különösebb hozzá, mint hogy kitapintod hogy hol a méhed teteje, saját magadnak ezt fájdalom nélkül ki tudod tapintani, ha egy kicsit benyomod a hasadat a kezeddel. Alulról ha simítod felfelé, akkor érezni fogod a méh határát. Persze a hasad ettől még gömbölyödik fölötte is, de ott a belső szerveid vannak, amiket a méh egyre jobban tol felfelé. Ha magasabb vagy és a törzsed is hosszúkás, akkor a melledig fel sem megy szülésig a hasad, ha pedig alacsony vagy, akkor hamarabb felér mellvonalig az egész pocak, a vége felé már kellemetlenül nyomja majd a tüdőt, gyomrot stb.
Az ultrahangos vizsgálatot mindig a szeméremdomb felett végzik, ott van arányaiban a legkevesebb egyéb szövet, ami akadályozza a képalkotást.
A baba helyzetéhez az égvilágon semmi köze ennek.
Még annyit tennék hozzá, hogy az ágyvég megemelésére akkor van szükség, ha idő előtt nyílni, illetve rövidülni kezd a méhnyak. Azért, hogy ne nyomja a baba, ha fekszel, és ne legyen koraszülés.
A méhnyak állapotát az orvos látja, nem a védőnő, és semmi köze nincs a baba helyzetéhez.
De még ha korán kezdesz nyílni, akkor is lehet belőle túlhordás, szóval semmi sincs kőbe vésve. Ne aggódj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!