Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Okozhat ez kárt a magzatnak?

Okozhat ez kárt a magzatnak?

Figyelt kérdés

Nemrég derült ki, hogy 6 hetes terhes vagyok. Nem terveztünk gyereket, de örülünk, hogy összejött.

Viszont a hat hétben dohányoztam, voltak családi események, ahol ittam is (főleg bort, kevés pálinkát). Nem volt vészes az alkoholmennyiség, 2-3 dl bor nekem már közel túl sok, egy "ivászaton", kb ennyit ittam, máskor pálinkából pedig 4 cl-t (ez nekem elég is egy erős becsípéshez, nem igazán bírom az alkoholt).

Okozhat bármilyen károsodást ez a magzatnak?

Mióta tudom, természetesen tartózkodom a káros dolgoktól, az elmúlt egy hétben egy fél szál cigaretta volt a bűnözésem, mert már remegtem az elvonási tünetektől, de remélem most már véglegesen letettem.

Sajnos addig, amíg nem tudtam, hogy terhes vagyok (némi émelygést éreztem, de rendre valamilyen kaja számlájára írtam), a dohányzást nem fogtam vissza, napi egy doboz is elment.

A fentiekkel okozhattam bármilyen kárt a magzatban?

2013. szept. 8. 22:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Az igen!Napi 1 doboz???
2013. szept. 8. 22:32
 2/10 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos erős dohányos voltam. Mivel babára nem számítottunk, nem foglalkoztam vele. Ezért is kínlódok most az elvonással, de helyette rászoktam a réparágásra, legalább a mozdulat megvan és maximum több vitamint viszek be.

A férjem is dohányzott, ő szolidaritásból kénytelen volt letenni, mert nem viselem el, ha előttem dohányzik valaki, hiszen megkívánom. Most mindketten idegesek vagyunk és ipari mennyiségű répát eszünk...

2013. szept. 8. 22:37
 3/10 anonim ***** válasza:

A napi egy doboz még normális is egy dohányosnál..

Nos én is a terhességem 7. hetéig dohányoztam az első kislányommal, mert akkor tudtam meg hogy babánk lesz, én megkérdeztem akkor az orvost és ő azt mondta, hogy ne aggódjak akkor még nem volt olyan kötelék a baba és köztem hogy károsodhatott volna.. Most 10 hónapos és gyönyörű egészséges, semmi baja. :) Csak az a lényeg, hogy tudd betartani, azt hogy nem cigizel. Az elején nagyon nehéz tudom... de gondolj arra, hogy van kiért letenni a cigit. :) Én így 1012 február óta rá sem gyújtottam :))

Sok sikert hozzá és kitartást! :)

2013. szept. 8. 22:40
 4/10 anonim válasza:

Még talán nem volt veszélyben, ne aggódjon nyuszi-mama.

Jó réparágást Nektek! :)))

2013. szept. 8. 22:41
 5/10 A kérdező kommentje:

Az alkohol is érdekel, hogy tehetett-e kárt. Ritkán iszom, kevés is megárt, most nyáron összetorlódott több esemény, nyaralás, stb, ezért magamhoz képes gyakrabban ittam.

Ha a cigi utáni sóvárgás legyőzésében van valakinek személyes tapasztalata, megköszönöm, ha leírja. Ésszel tudom, hogy nem szabad, de iszonyú erős vágy tör rám, ha valakit látok dohányozni. A szokás miatti függőségre jónak tűnik a zöldségrágás.

Illetve kérdezném, hogy kávét mennyire fogyaszthatok? Dolgozom, és reggel nagyon nehezen térek magamhoz kávé nélkül, ettől is nagyon szenvedek.

2013. szept. 8. 22:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem biztos,hogy minden rendben lesz nyugi!Én is buliztam és előfordult,hogy alkoholt is fogyasztottam,míg nem tudtam kislányomról,és hála az égnek makk egészséges eleven!!

Dohányzásról pedig annyit,nekem doki mondta,ha nagyon megkívánom nyugodtan gyújtsak rá,mert sokkal többet ártok azzal,ha nem teszem.Nem azt mondom,hogy épp úgy elszívtam a doboz cigimet,de az elején bizony napi 1-2 szálat elszívtam,és ez csökkent heti egy szálra.

2013. szept. 8. 23:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok,Én végig kávéztam,csak tejjel ittam terhesség alatt.
2013. szept. 8. 23:34
 8/10 anonim ***** válasza:

Én erre csak annyit írok decemberben estem teherbe....karácsony szilveszer ünnepek:)) napi kb. 1 doboz cigi. Ekkor még nem lesz baja:) de tedd le:-)

38hkm

2013. szept. 9. 00:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódni. Még annyira nem vagytok összekötve, hogy nagy bajt okozhatott volna, de most már hanyagold a cigit :-)
2013. szept. 9. 07:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Az eddigi alkoholtol es cigitol nem lesz baja.

Kávé nyugodtan mehet napi 2, ha rendben van a vérnyomásod

A cigit inkább hanyagold! Csak eleinte nehéz, a végén már eszedbe sem fog jutni. nekem sokat segített, hogy láttam uh-n a babát.

2013. szept. 9. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!