Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen betegségeket okozhat a...

Milyen betegségeket okozhat a dohányzás egy magzatnak, ha a várandós anya dohányzik?

Figyelt kérdés
2012. dec. 31. 10:34
 1/9 anonim ***** válasza:
2012. dec. 31. 10:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Koraszülés, kis születési súly, halva születés, bölcsőhalál.. a késöbb fellépő tanulási nehézségek, asztma, különféle tüdőbetegségek..
2012. dec. 31. 10:58
 3/9 anonim ***** válasza:
1.vagyok. Úgyhogy tedd le a cigit, vagy tájékoztatsd arról, mi vár a gyermekére, ha nem hagyja abba.
2012. dec. 31. 10:59
 4/9 anonim ***** válasza:
szóval ha nem te műveled ezeket, akkor beszélj azzal, aki ezt csinálja és hátha észhez tér.
2012. dec. 31. 11:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem én csinálom, húgom kismama. De egyszerűen hiába mondok neki akármit nem akarja abba hagyni. Nekem is van egy 7 hónapos lányom, én is dohányoztam, de én abba hagytam. Ezt is mondom neki, hogy lássa, hogy nem lehetetlen, de mindig azzal jön elő, hogy sokan dohányoznak a terhesség alatt és semmi baja a gyereküknek. :( Elkeserít, mikor ezzel vág vissza, mert ilyenkor azt érzem neki csak a cigi fontos, a gyermekére nem is gondol...
2012. dec. 31. 11:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia!lehet hogy más babája egészségesen jön a világra akkor is ha dohányzik,de nagyon sokat árt vele.én is dohányoztam és még most is de mikor megtudtam hogy terhes vagyok,az volt az első hogy leraktam és nem gyújtottam rá.nem is hiányzott.annyi hogy sokat híztam.én az ilyen leendő szülőt felelőtlennek tartom. :/
2012. dec. 31. 13:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Világosítsd fel a húgodat, hogy lehet, hogy nem látszik a dohányzás eredménye a gyerekeken, de később iskolában és az életben lesz még ebből problémája.
2013. jan. 3. 14:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem egy barátnőm végig cigizett a terhesség alatt de nagyon sokat 2 dobozt biztos elszívott egy nap!Nem biztos, hogy a cigitől de mi mástól lehetne a gyerek agy daganattal született ami pont az idegrendszerét nyomja.És nagyon fájdalmas rohamai vannak a kicsinek.És nem mellesleg hatalmas feje van a gyereknek a daganat mérete miatt.
2013. jan. 3. 15:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerencse kérdése is. Anyám nem tudta, hogy terhes a 3. hónapig (egyéb nőgyógyászati problémák miatt meddőnek nyilvánították és össze-vissza menstruált, ezért került későn orvoshoz). Addig kb. napi egy doboz. Utána igyekezett letenni, de heti 5-6 szál megmaradt, orvosi tanácsra "néhány szál cigaretta kevésbé árt, mint a hiánya miatti stressz".

31 éves vagyok, kifejezetten egészséges (évi egy orrfolyás az összes betegségem telente). Lehet, hogy az első trimeszterben még kevésbé ártalmas.

Egyszer egy szülésznő barátnőmet kérdeztem, hogy aki nem számít gyerekre és káros dolgokat tesz - dohányzik, esetleg alkoholt fogyaszt - az árt-e a magzatnak, ha későn derül ki a terhesség (2.-3. hónap például).

Azt mondta, hogy ilyenkor még annyira elkülönült a magzat, illetve képes szinte bármit megújítani magán (őssejt), hogy nem igazán befolyásolja, hacsak nem valamilyen keménydrogról van szó, mert az a DNS-t is megváltoztathatja. Tehát az első 1-2 hónapban túl nagy kárt nem okozhat, később már annál inkább.

Szintén anyám mesélte, hogy utolsó három hétben befektették, szülés előtti órákban annyira síkideg és hisztis volt, hogy apám nyomott a kezébe egy cigit, hogy szívja el inkább. Mondom, én egészségesen születtem, egyedül napallergiám van, de az öröklött anyai részről és enyhébb, odafigyeléssel (délben nem megyek napra a hófehér bőrömmel) tünetmentes verzió.

2013. szept. 8. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!