Lehet nem megfelelő helyre írom a kérdésem, de kíváncsi vagyok a véleményekre. Mit tennétek?
Figyelt kérdés
Helyzet következő: van egy házaspár, a feleség terhes. Új városba költöztek, nem ismernek senkit. A nő útál egyedül otthon lenni, nagyon rosszul viseli a magényt,az új helyzetet. A férj dolgzik, természetesen nem lehet többet otthon. Mit tennétek, hogy kezdenétek ismerkedni, emberekkel beszélgetni?2013. dec. 16. 10:02
11/14 anonim válasza:
Ezt pont tegnap olvastam a facen a Németországi magyarok coportban.. [link]
A facebookon sok ilyen csoport van, Kölni magyarok csoprt is van, ott is lehet ismerkedni.
12/14 anonim válasza:
Szia! Mi is Németországban élünk, van egy 3 hónapos kisfiam. Nekünk sincs sok ismerős, csak egy aki szokott átjárni babanézőbe, ő német ilyenkor főzök valami magyar kaját és elvagyunk pár órát. A szüleim és a barátnőm amikor tudnak jönnek látogatóba, de nyilván nem havonta. Van lehetőséged elmenni szülésfelkészitő tanfolyamra, terhestornára, ezek ingyenesek, a betegbiztositó fizeti. Nehogy szégyenkezz emiatt, nézd a dolgok jobbik oldalát. Rengeteg a szabadidőd, tanuld a németet mert szükséged lesz rá, nem biztos hogy a párod mindig mindenhol el tud veled/ veletek menni. Mikorra vagy kiirva? Boldog babavárást kivánok és remélem hogy megszereted az új környezetet.
13/14 anonim válasza:
Szia. Csatlakozok. Olyan mintha en irtam volna ki a kerdes :) nemetbe koltoztem en is nem tudok egy szot se sajnos.
14/14 anonim válasza:
A honvagy sajnos sosem fog elmulni. En 12.5 eve elek kulfoldon es sokszor hazavagyok. Mivel vilag masik fele, igy hetvegere nem tudok atruccani... Facebook-on vannak csoportok az aodtt orszagbban, ill varosban probalj ott ismerkedni. Ahol mi vagyunk van kismamaknak kulon csoport. Ne felj legalibbis itt nalunk nem nevetnek ki ha torod a nyelvet. Nem tudom Nemet-ben van e ingyenes nyelvoktatas, nalunk van onkormanyzat szervezi, direkt bevandorloknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!