Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megbolondult a párom?

Megbolondult a párom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Fiatal NŐ vagyok (22),furcsa kérdés ez főleg egy nőtől...a nyáron kiderült,hogy terhes vagyok,2,5 éve párkapcsolatban vagyok.A párom mindenáron meg akarta tartani a babát,annak ellenére,hogy én frissen végeztem,pályakezdő munkanélküli lettem...ő meg iszonyat sokat dolgozik,de azt a pénzt is a saját családjának adja,mert az anyja meg a testvére szórja a pénzt,meg rengeteg hitelük van...stb.

Végül megbeszéltük az én szüleimmel is,a baba marad...hazaköltöztem,mert egyébként náluk laktam,de már akkor se nagyon jöttem ki az anyjáékkal.

Az elmúlt 3 hónapban 1x sem látogatott meg a párom,és minden orvosi költséget eddig a szüleim álltak.

70-80 ezer ft-ba volt eddig az orvosok,utazás,ultrahang,plusz az első csomag babaruha...ezzel szemben a kedves párom továbbra is dolgozik,mint a gép (azt hinné az ember,hogy a gyereke miatt),de ő épp azért,hogy a saját anyjáékat támogassa továbbra is.

Egy forintot nem adott még se orvosra,se gyerekcuccra,semmire...Sőt,lejönni is azért nem tud sokszor,mert nincs 3 ezer ft-ja a vonatra.

Én már nagyon kivagyok ettől az egésztől,rengeteget sírtam,és nagyon bánom,hogy hittem neki.De a 2,5 évünk alatt nem így ismertem meg...teljesen kifordult magából,olyan mintha hátradőlt volna,hogy most már bárhogy vergődök,úgyis vele kell,hogy maradjak,mert terhes vagyok a közös gyerekünkkel...

Többször megfogalmazta,hogy úgyis együtt fogunk meghalni,mert ennek így kell lennie.De semmit nem tesz azért,hogy valóban vele akarjam leélni az életemet.Sőt...

Felfoghatatlan számomra,hogyha valaki "szeret" és a gyerekével vagyok várandós,akkor hogy képes 3 hónapig nem meglátogatni...

28 hetes vagyok egyébként 1x volt velem UH-n,akkor is a 4D-sen múlt héten,és csak úgy hogyha ÉN felmentem pestre és ott csináltattam,mert ő egyébként nem tudott volna lejönni.Vidéki vagyok...Arról nem beszélve,hogy a pestit is én fizettem...

Mit tegyek?

Miért viselkedik így,ha elvileg neki fontos a gyereke is és én is?

Nem vagyunk házasok egyébként,így lehet valami következménye a dolognak?

Úgy értem,"kötelezni" rá,hogy megtérítsen x összeget,vagy valamilyen juttatás járhat nekem?

2013. dec. 15. 13:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Arra nem kötelezheted, hogy neked bármit fizessen, de a gyerekről gondoskodnia kell. Ha nem ismerné el az apaságot, akkor pereskedned kell érte, de gyerektartást köteles fizetni.

Viszont én sem értem a felfogását. Nem is találkozotk, egyáltalán nem vagytok együtt, akkor milyen család lehetne ebből? Miből gondolja, hogy vele maradsz? Te szeretnél még vele lenni? Szeretnéd együtt, egy családként nevelni a gyereketeket? Ha igen, akkor meg kell vele beszélned a dolgot, mert mire megszületik a kics, addigra el kell dönteni, hogy együtt, vagy külön lesztek. És ha együtt, akkor össze is kellene költöznötök hármasban a kicsivel, hogy megalakuljon a saját családotok.

2013. dec. 15. 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát a párod is egy nagy gyerek..

Tudhatná hogy a gyerek pénzbe kerül...de nem is ez a lényeg...hanem hogy 3 hóig nemjutsz eszébe hogy na...holnap igenis leutazok a páromhoz mert írtóra hiányzik

ÉS ami ekkor eszembe jutott : nekem kicsit úgy tűnik kötelességből szeret,van még veled..hisz a gyermekét várod ez így helyes..

Az én férjem 2 napot nembírt ki amikor a bnőimmel csajos hétvégét tartottunk

Azt javaslom ezt,amit itt leírtál beszéld meg gyorsan vele...hisz ha most nincs 3000 ft-ja...mi lesz akkor ha a gyerek beteg..vagy kell neki vmi

2013. dec. 15. 13:40
 3/7 A kérdező kommentje:

Összesen 2x találkoztunk szeptember óta.Egyszer októberben ÉN mentem más közepes pocakkal hozzájuk (4 órás út),ott voltam kb 5 napot,de semmi extra nem történt.

Másodjára most találkoztunk múlt hétvégén,voltam 4D uh-n,oda elkísért...de mint mondtam,abból is én fizettem mindent.

Akkor úgy volt,hogy másnap lejön...nem jött.Mert dolgozniuk kellett.Most eltelt 1 hét,úgy volt pénteken lejön,nem jött mert melóztak...akkor mondta,majd szombaton.Szombaton is felhívott,hogy közbejött munka van,mondta lejön ma...Ma felhívott délelőtt 11-kor,hogy felhívta a főnöke,hogy LEHET,hogy ma is menni kell dolgozni,de nem biztos.Tehát ő most ül otthon és várja a telefont,hogy menni kell-e vagy sem.

Az elején rögtön úgy volt,hogy összeköltözünk,de én nem vagyok hajlandó messzire menni a szüleimtől,mert jelen felállásban csak rájuk számíthatok.

A kedves párom meg a meló miatt nem tudja még,ide tudna-e költözni.

3 albérletet rontott el,mert arra sem tudott időt szakítani,hogy idejöjjön megnézni,így mind a 3-at kiadták másnak.

Az albérletkereséssel egyelőre felhagytam,őt sem izgatja...

A szüleim nem állnak rosszul anyagilag,de nem várom el tőlük,hogy ők neveljék fel (anyagilag) a gyerekünket,mivel én ugye pályakezdő vagyok...a kedves párom meg egy ft-ot se ad.

A terhességem kiderülése után leültünk megbeszélni,a párom a szüleim meg én,hogy hogy is legyen tovább.Akkor mindent megígért,hogy ő mindent eltervezett,az anyjáékat nem támogatja tovább stb.

Ehhez képest,nemhogy a gyerekének fizetné a dolgokat,már odáig jutott,hogy magának sincs 3 ezer ft-ja vonatra...

Normális esetben vele akarnék élni,és együtt nevelni családként a babát,de a 3 hónap alatt szinte teljesen kiábrándultam belőle.Nem tudok rá férfiként nézni,aki nemhogy anyagilag nem tud semmit adni,mert az kevésbé bánt,de érzelmileg is őt ennyire nem izgatja,hogy nem látott engem mióta...

A babát ő akarta jobban,én még 50-50-be voltam az elvetetés mellett.Többször szakítani akartam már vele,ő ragaszkodik hozzám ennyire,és ő nem akar elhagyni.

Nem hinném,hogy kötelességből van velem,mivel én már terhesen is mondtam neki,hogy legyen vége,mert ennek nincs értelme...Akkor is kiakadt,hogy nem tehetem ezt meg ő szeret..

2013. dec. 15. 13:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy ezt írom, de szerintem ez nem egy kapcsolat.

Ha valaki 3 havonta 1x találkozik valakivel.... és semmiben nem segít...

Szerintem rendezkedj be arra, hogy egyedül, vagyis a szüleiddel közösen neveled fel a babádat. Apaságira viszont mindenképpen kötelezzétek, legalább valamennyit fizessen.

És ne idegeskedj, mert ártasz a babádnak.

2013. dec. 15. 14:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Le kell ülnöd vele konkrétan megbeszélni a dolgokat.

Adjál neki mondjuk 2 hónapot, hogy bizonyítson (hogy addigra változzon), különben hagyd el.

Lehet, meggondolta magát, és mégsem szeretne gyereket, vagy hogy a te szüleid majd mindent állnak.

2013. dec. 15. 14:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Ebből amit leírtál,már most olyan mintha szakítottatok volna és Ő nem venne tovább részt az életetekben.Szinte csak hivatalosan nem történt meg a szakítás.

Te kiábrándultál,amin nem csodálkozok,Ő nem keres 3 hónapja nem megy el hozzád,nem segít se lelkiekben,se pénzben.

Megpróbálnám elengedni.Segítséged lesz,ott vannak a szüleid,addig amíg majd nem mész el dolgozni,az apa fizeti majd a gyerektartást,mert hát muszáj lesz neki.El lesztek..Aztán még hátha össze szedi magát,ha látja,hogy nélküle is megvagytok.Ha pedig mégsem,csak magadat kíméled meg sok idegeskedéstől.

2013. dec. 15. 16:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én sem tudnám kapcsolatnak mondani...Nálunk is korán jött a baba,én 19 vagyok a párom 21.A 35.hétben vagyunk és 5 hete nem láttuk egymást,mert külföldön kapott munkát. Ez anyagilag szép és jò,de nagyon nehezen bírjuk mindketten :/ Alig várjuk,hogy ùjra lássuk egymást. Egy ismerőssel beszélgettünk a minap és igen,neki van igaza,egy nő mindig magának szül első sorban! Sosem tudni a jövő mit hoz. Nem lehet,hogy az anyja nagyban befolyásolja a párodat? Bár már az is rég rossz sztem,ha az anyja tudja irányítani felnőtt férfi/apa létére. Én a te helyedben a sarkamra állnék és határozottan kijelenteném,hogy ennek a kapcsolatnak itt és most vége! Hátha észhez térne! Ha meg nem,akkor ő lesz aki többet veszít!
2013. dec. 15. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!