Munkahelyen hogy kell vagy szokás bejelenteni a nagy hírt?
Ne haragudj, de én sem hiszem, hogy - amennyiben ez egy nagyobb cég - a főnöködön (és persze barátaidon kívül, de nekik gondolom úgyis külön mondod el) - ez bárkit is érdekelne.
A főnöködet is csak a munkajogi dolgok miatt.
Nyilván ez neked meg a családodnak (és közeli barátaidnak talán) "nagy hír", de idegeneket miért érdekelne?
Szia
Én kb. 6 hetesen mondtam el, mert olyan munkahelyen dolgoztam, ahol szükségem volt egy kis kíméletre. Ha a tiéd nem ilyen, és nem is akarsz hamar elmenni táppénzre, akkor ráérsz a 12. hétig.
Én a közvetlen főnökömnek mondtam el először, aztán a nagyfőnöknek (vagyunk olyan viszonyban, hogy személyesen szerettem volna közölni). A kollégáknak egy értekezleten, amikor a szabadságokról volt szó, gondoltam itt az alkalom... Mindenki örült.
Ha olyan kollégáid lesznek ezen a karácsonyi partin, akikkel mind szívesen megosztanád, szerintem mondd el nyugodtan. Te ismered őket, szerintem nagyjából ki tudod számítani a reakciójukat. Viszont azt javaslom, hogy a feletteseddel mindenképpen ez előtt, négyszemközt közöld.
Ne. A karácsonyi buli a cég eredményeiről szól, a sikeres évzárásról, ezt ünneplitek Tényleg nevetségessé válhatsz, ha te hirtelen előhozakodsz egy tök magánjellegű dologgal, h te babát vársz. Nem oda való és nem rájuk tartozik.
Akivel olyan viszonyban vagy, majd megtudja tőled személyesen. A főnöködnek muszáj csak elmondanod, de nem a karácsonyi bulin, hanem szóban is és hivatalosan írásban is, mert számára ez hivatalos ügy, csak neked érzelmi dolog.
Hú, köszönöm a sok választ, igazából totál elbizonytalanítottatok, mert így magamban ez jó ötletnek tűnt, de lehet akkor mégsem.
Nem nagy cég, mi a területünk 15 ember dolgozik, velük napi kapcsolatban és egy részükkel baráti kapcsolatban vagyok, ők lesznek a bulin, és persze a főnökök.
A 12. épp jövő héten töltöm, ezért is bátorkodtam ezt gondolni.
Kedves Kérdező, a válaszolók elfelejtik, hogy nem mindenki multinál dolgozik egy halom ismeretlen emberrel...
Én továbbra is két dolgot emelnék ki: a főnököddel előtte, négyszemközt közöld. A bulin pedig ha tényleg csak olyan emberek lesznek, akikkel ezt szeretnéd megosztani, akkor nyugodtan! Erről még akár ott is dönthetsz, a hangulat függvényében :)
Nézd, azért jobb, ha inkább egyenként, négyszemközt tájékoztatod őket, mert ez feltűnési viszketegségnek tűnhet.
Ha valakivel nem felhőtlen a viszonyod és fogást akar találni rajtad, kiváló alkalom lesz.
Egyszerűen ez nem való egy céges bulira, akármennyire családias a cég. A "most, hogy mindannyian egybegyűltünk, szertném bejelenteni, hogy..." családi asztalhoz való.
Ne mutasd magad komolytalannak, nyugodtan mondd el ott, de ne pohárköszöntő keretében, amikor magadra kényszeríted a figyelmet.
Maximum, ha alkohollal kínálnak, akkor az jó szituáció a közlésre - köszönöm, nem kérek, mert... Utána hadd döntse el a társaság, hogy egy asztalnál akarják megvitatni, vagy csak annak kell odamennie témázni, akit tényleg érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!